Sony kablosuz elektrik transferi çalışmalarında önemli mesafe kaydetti



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
05.10.2009

Kablosuz bir dünya hayaline gün geçtikçe daha fazla yaklaşıyoruz.

Sony kablosuz elektrik transferi çalışmalarında önemli mesafe kaydettiKablosuz veri aktarımı alanında son 10 yılda yaşanan hızlı gelişme, elektrik transferinin de kablosuz yapılabilmesi isteğini kamçılıyor . Özellikle tüketici elektroniği alanında üretim yapan büyük teknoloji firmalarının elektriği kablosuz iletmek konusundaki istekleri önümüzdeki dönemde bu konuda yaşanacak gelişmelerin de habercisi görümünde.

Kablosuz elektrik transferi çalışmalarıyla ilgili son haber Sony'den geldi. Sony geliştirdiği yeni teknoloji ile 100 volt elektriği 50 cm'lik mesafede bulunan 22 inç LCD televizyona aktararak cihazın çalışmasını sağladı.

Manyetik rezonans mantığıyla çalışan sistemde bulunan güç kaynağı elektriği besleyerek manyetik bir alan yaratıyor. Elektriğin iletilmek istendiği cihazda bulunan teknoloji yaratılan bu alandaki elektromanyetik enerjiyi algılayabiliyor.

Sony'den yapılan açıklamaya göre şirketin ilk hedefi; 50 cm olan transfer mesafesini güç verimliğinde bir kayba yol açmadan 80 cm'ye çıkarmak ve şu ana kadarki testlerde elde edilen %80'lik başarı oranını daha da yukarılara çekmek.