Sony, Anonymous'u suçluyor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
05.05.2011

Sony, PSN veritabanı hırsızlığıyla ilgili olarak Anonymous'u suçladı

Sony, Anonymous\ u suçluyorABD kongresi alt komisyonuna açıklamada bulunan Sony, Sony'nin veri tabanına girilmesiyle ilgili eylemci hacker grubu Anonymous'u suçladı:

"Sony, dikkatle planlanmış, profesyonelce gerçekleştirilen oldukça karmaşık bir siber suçun kurbanı olmuştur. Sunucularımızda 'Anonymous We are Legion' (Anonymous'un sloganı) yazan bir dosya bulduk."

Aslında Anonymous, Sony'nin PlayStation 3'ü hackleyen GeoHotz lakablı George Hotz'a dava açması üzerine Sony sunucularına DDOS saldırısı düzenlediğini açıklamıştı. Ancak PSN kullanıcılarının bilgilerinin çalışması işine karışmadıklarını açıkça belirttiler.

Sony yönetim kurulu üyesi Kazuo Hirai anonymous'un DDOS saldırısının veritabanına girilmesiyle aynı zamanlarda olduğunu söylüyor ve DDOS saldırısının Sony'yi yanılttığını ve asıl tehlikeyi fark etmelerini engellediğini açıklıyor:

"DDOS saldırısına katılanların veritabanı hırsızlığının parçası olup olmadıklarını asla öğrenemeyebiliriz ama her durumda bu saldırıya katılanlar bilinçli ya da bilinçsiz olarak veritabanı hırsızlığına yardım etmiş ve hem Sony'nin hem de tüm dünyadaki Sony kullanıcılarının mağdur olmasına yol açmıştır."

Anonymous, Sony'nin açıklamalarına henüz bir cevap vermedi ama tabii Anonymous'un ne yapacağı hiç belli olmaz.