Sony Ericsson İlk Windows Mobile Tabanlı Telefonunu Duyurdu



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Sony Ericsson yakında Amerika pazarına sunacağı ürettiği ilk Windows Mobile tabanlı telefon olan Xperia X1'i duyurdu.

Sony Ericsson Kuzey Amerika baş pazarlama sorumlusu Suzanne Cross yeni ürünle ilgili olarak: "Bu eğlence ve verimlilik için özel olarak geliştirilmiş özgün bir ürün. Biz ürünümüzü tanımlarken akıllı telefon(smart phone) nitelemesini kullanmaktan kaçınıyoruz." dedi.

Xperia X1


Şirketin baş portfolyo ve yatırım sorumlusu Rikko Sakaguchi, Xperia serisinin kullanıcılar için yeni mobil deneyimler sunacak imkanlar taşıdığını belirtti. "Telefonumuzdaki temel tasarım ve arayüz yapısını geliştirirken basitliği temel alan web ile zenginleştirilmiş bir ortam yaratmayı amaçladık. Kullanıcılar sadece telefonun dış görünüm ve tasarımı güzelliğiyle değil onların hislerine hitap etmesi sebebiyle bu telefonu alacak." dedi.

X1 0.68 inçlik kalınlık, 147.42 gram ağırlık ve 3 inçlik 800x480 çözünürlüklü dokunmatik bir ekrana sahip. Evet ekranın sahip olduğu piksel yoğunluğu iPhone'dan daha fazla. X1'in diğer özelliklerine baktığımızda ise karşımıza HSDPA 7.2 ve HSUPA'ya sahip 4 bant destekli EDGE, Wi-Fi, GPS DVD kalitesinde video yakalayabilen ve oynatabilen 3.2 mega piksellik kamera, FM radyo, Bluetooth stereo ve stereo ses gibi bir akıllı telefonun sahip olabileceği en üst düzey özelliklerle donatılmış bir ürün görmekteyiz. Tüm bunları destekleyen şey ise Windows Mobile 6 işletim sistemini çalıştıran 520 MHz'lik ARM11 işlemcisidir. Kısa bu alet cebinizde taşıyabileceğiniz küçük bir canavar.

Sony Ericsson ayrıca Windows Mobile işletim sistemini geliştirerek kendi ara yüzleri olan Experia Panelleri dedikleri yeni bir masaüstü tasarımını bu telefonda uyguladı. X1'in 2008'in 2. yarısında satışa sunulması bekleniyor. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre kullanıcılar uygun fiyata sahip bir ürün beklememeliler. Öte yandan Sony Kuzey Amerika pazarına tek başın Xperia ile girmek yerine, yüksek teknolojiye Symbian işletim sistemli ve 3,2 megapiksel kameralara sahip yeni telefonlarını da aynı dönemde pazara sunmayı planlıyor.

Bilişim pazarını analiz eden uzmanlardan biri olan Avi Greengart, Amerika'nın köklü şirketlerinden Motorola'yı Sony'nin bu gelişmiş ürünleri karşısında oldukça zorlu günler beklediğini öngördüğünü belirtti.