Yıl sonundan itibaren kullanılmaya başlayacağı düşünülen ZigBee Yeşil Güç standardı özellikle sensörler ve kontrol ürünlerinde tercih edilecek. Çevre birimlerinden enerji "hasatı" işlemi gerçekleştirilebilen gerçek ürünlerinse ne zaman piyasada olabileceği açıklanmadı.
ZigBee teknolojisine sahip kablosuz aygıtlar enerjiyi titreşim, ışık ve ortamdaki radyo dalgalarından sağlıyorlar. Bu sayede pil ihtiyacı da ortadan kalkıyor.
ZigBee; IEEE802.15.4 altyapısında ve standart sarmal ağlar ile uygulama profilleri kullanılarak kurulan kısa mesafe kablosuz ağ standardı olarak tanımlanıyor. Güvenirliği, düşük maliyeti, ve enerji tasarrufu gibi avantajları göz önüne alındığında ZigBee, PC girdi aygıtları gibi sensör ve yönetim ürünlerinin kablosuz bağlantıları için kullanılabilmekte. ZigBee, kablosuz iletişim kanallarının otomatik olarak aranmasına ve çok sayıda kablosuz ağın bir arada var olmasına imkân tanıyor.
ZigBee teknolojisi ürünleri, dünya çapında kullanıma açık olan 2,4 GHz frekans bandını kullanmaktalar. Buna ek olarak, Amerika kıtasında 915 MHz ve Avrupa'da 868 MHz de kullanılabiliyor. 2,4 GHz frekansında on kanal ile 250 kbps, 915 MHz frekansında altı kanal ile 40 kbps ve 868 MHz frekansında bir kanal ile 20 kbps hızlarına erişilebiliyor. Ürünlerin erişim mesafesi iletim gücü ve çevre etkilerine bağlı olarak 10 ile 75 metre arasında değişiyor.
"Enerji hasatı" son zamanlarda tüm elektrikli aygıt üreticilerinin ciddi olarak ilgilendiği bir konu. Alınan bilgilere göre Nokia da, aynı teknolojiyle cep telefonlarını şarj etmeyi sağlayacak prototip üzerinde çalışıyor.