Motorola, şirketlere güvenli kablosuz LAN bağlantısını sunuyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Motorola, geçen ayın sonunda AirDefense'i satın almasından sonra, hiç zaman kaybetmeden AirDefense'in kablosuz güvenlik teknolojisini kablosuz LAN erişim noktalarıyla bütünleştirmek için kolları sıvadı.

Bugün, donanım-tabanlı kablosuz ağ güvenliğini kırmayı engelleyici sistemin, kablosuz erişim noktalarına uyarlandığı şirket yetkililerince açıklandı. Motorola, bu sistemin sadece gereksiz kablo yığınlarından ve dağınıklıklarından kurtarmadığına, aynı zamanda LAN yerel bağlantısını güvenli hale getirmek için ek bir donanım katmanına duyulan ihtiyacı ortadan kaldırdığına dikkat çekiyor.

Motorola Air DefenceSadece potansiyel maliyet tasarruflarını tanımlama olarak değil aynı zamanda geleneksel etherneti geliştirerek, iş üretme zamanını hızlandırma yöntemi olarak kablosuz ağ çözümleri arayan şirket müşterilerine de çok önemli bir yenilik sunuluyor. 802.11'in teknolojisinin geliştirilmesiyle, ethernet'teki saniyede 100 megabitlik hızla ve 802.11'in önceki "a" ve "g" sürümlerindeki saniyede 54 megabitlik hızla kıyaslandığında, bilgisayar ağları artık kablosuz olarak veriyi saniyede 300 megabitlik bir hızda paylaşabiliyorlar.

Motorola'nın güvenlik özellikleri, sadece ağa yapılan güvenlik saldırılarından korumakla kalmıyor aynı zamanda da kullanıcıya potansiyel tehditlerin nerede olduğunu izleme imkânı veriyor. Eğer yabancı bir kablosuz erişim noktası ağa bağlanırsa ve ağa güvenli olmayan bir erişim sağlarsa, ağ yöneticileri hemen bunu fark edebilecek ve devre dışı bırakabilecekler.

Motorola yetkilileriyle konuşulduğunda, çoğu şirketin kesintiye gitmesi istenirken, Motorola'nın potansiyel müşterilerle bir yatırım yapmakla ilgili nasıl konuşmayı planladıkları soruldu. Şirket yetkililerinden gelen kısa cevapta ise, kurumsal müşterilerin kablosuz LAN bağlantılarını, fiziksel bağlantıyla kurulan ağların masraflarını azaltma ve veri paylaşım hızını arttırma yöntemi olarak gördüklerinden, genellikle kablosuz LAN bağlantılarını talep ettikleri belirtiliyordu. Kurumsal düzeyde genel mantık, daha azıyla daha çok yapma felsefesidir. Ayrıca araştırma firması IDC'nin yaptığı araştırmada, dünya genelinde kablosuz LAN yarı iletken pazarının, yıllık %22.8 büyüme oranıyla 2012 yılında, 4 milyar doların üstüne çıkacağı tahmin ediliyor. 802.11'in teknolojisinin büyümeyi arttırmasıyla birlikte, kişisel bilgisayarlar, kablosuz yerel ağ bağlantısı yarı iletkenleri için en büyük uygulama bölümü olarak kalacak ve yeni uygulamalar ve kullanım modelleri için fırsat teşkil edecek.