Olympus Dünyanın En Küçük D-SLR Dijital Fotoğraf Makinesini Duyurdu



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Olympus, dünyanın en küçük D-SLR dijital fotoğraf makinesi olan Olympus E-420 ve 25mm f2.8 Zuiko Digital ED pancake objektifi tanıttı.

Olympus Dünyanın En Küçük D-SLR Dijital Fotoğraf Makinesini Duyurdu

Geçen yıl çıkarılan E-410'un üzerinde birkaç küçük değişiklik yapılarak daha küçük bir gövde yapısı içinde geliştirilen E-420'nin en önemli özelliği şimdiye kadar üretilmiş en küçük D-SLR olması ve yine en küçük SLR objektifi olarak tanımlanabilecek 25mm f2.8 Zuiko Digital ED pancake objektif ile satışa sunulması olarak özetlenebilir.

10 megapiksellik sensöre sahip E-420'de 2.7 inçlik LCD ekran ve PMA fuarında Stylus serisiyle birlikte duyurulan mükemmel kare önizleme modu olan geliştirilmiş yüz tanıma sistemi bulunuyor. E-420 bas-çek dijital fotoğraf makinelerinden D-SLR kullanmaya geçiş yapacak kullanıcıları hedefleyen bir model. Sahip olduğu kolay kullanım özellikleri ve gövde yapısı ile bas-çek makine kullanıcılarının profesyonel fotoğraf ekipmanları dünyasına kolay bir geçiş yapması için tasarlanmış.

Mükemmel kare önizleme özelliğiyle çekim yaparken ayarların fotoğrafı nasıl etkileyeceği makinenin ekranından canlı olarak izlenebiliyor. Örneğin beyaz ayarıyla veya sahne moduyla oynayıp daha iyi bir fotoğraf çekmek istediğinizde fotoğrafı çekmeden önceki ayarlarla yeni ayarlar arasındaki farkın fotoğrafa nasıl yansıyacağını ekrandan önizleyebileceksiniz.

E-420'nin bas-çek dijital fotoğraf makinesi kullananlara çok tanıdık gelecek olan bir başka yeteneği de canlı görüntü izleme özelliği. D-SLR makineler için yardımcı bir özellik olan canlı görüntü izleme ile vizörden bakmadan LCD ekran kullanarak çekim yapılabiliyor. Bu özellik daha önce profesyonel fotoğraf makinesi kullanmamış olanlara büyük kolaylık sağlıyor.

Olympus, E-420'nin pazardaki en küçük ve en hafif D-SLR olduğunu iddia etmekte. Makineyi elinize aldığınızda küçük boyutları ve 379.88 gram ağırlığıyla bu sıfatı hak ettiğini anlayacaksınız. Olympus, E-420'yi 2 adet kit objektif ile birlikte 2008'in 2. yarısında satışa sunulacak. Gelen haberlere göre gövde tek başına 500$'lık fiyat etiketi taşıyacak ve ED 25mm f2.8 Zuiko Digital objektif ile 700$, ED 14-42mm f3.5/5.6 Zuiko Digital Zoom objektif ile 600$ fiyatla satılacak.