Canon Yeni D-SLR Fotoğraf Makinesi EOS 450D'yi Duyurdu



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Canon geçtiğimiz günlerde yeni dijital SLR fotoğraf makinesi olan EOS 450D'yi basın bülteniyle duyurdu. Bu fotoğraf makinesi sahip olduğu geliştirilmiş özelliklerle 1000 $ altı D-SLR pazarında çıtayı yükselterek Canon'un giriş seviyesi fotoğraf makinesi EOS 400D'nin yerini alması planlanıyor.

EOS 450D12,2 Megapiksellik fotoğraf çözünürlüğü sunan makine; bas ve çek dijitalleri hatırlatan ve markanın yalnızca üst sınıf Mark III serisinde kullandığı 3 inçlik Canlı Görüntüleme (Live View) özelliğine sahip bir LCD ekranı bulunuyor. EOS 450D yeni CMOS sensörüyle kullanıcılara geliştirilmiş fotoğraf kalitesi sunmakta.

Bu yeni sensör düşük ışık koşullarında kullanmanız için 1600 ISO hassasiyeti desteklemekte. Ayrıca makinenin analog dijital dönüştürücüsü 14 bit'lik bir işlemci ile geliştirilmiş. Bu geliştirme makinenin daha önceki modellere göre daha keskin renkler yakalayabileceği anlamına geliyor. Makinenin kalbinde ise Canon'un tüm yeni modellerinde kullandığı Digic III görüntü işlemcisi mevcut.

Son olarak Canon bu makineyle birlikte giriş seviyesi D-SLR modellerinde ilk kez SD hafıza kartları kullanıyor. EOS 450D'nin 18-55 mm f/3.5-5.6 kit objektifiyle birlikte Türkiye satış fiyatı 1900 YTL.