Dünyanın En Küçük HD Kamerası: Sony Handycam HDR-TG1



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

283,50 gram'lık ağırlığı ve 32 x 119 x 63 boyutları ile Full HD (1920x1080) çözünürlükte görüntü kaydedebilen Sony Handycam HDR-TG1, dünyanın en küçük Full HD kamerası unvanını taşıyor.

Dünyanın En Küçük HD Kamerası: Sony Handycam HDR-TG1

Sony Handycam HDR-TG1, AVCHD biçiminde Full HD çözünürlükte 1920x1080 piksel boyutlarında video kaydı yapabiliyor. Kameranın ayrıca 4 megapiksellik fotoğraf çekme özelliği mevcut. Öte yandan Handycam HDR-TG1 yüz tanıma teknolojisi sayesinde önceden hafızasına aldığınız 8 ayrı yüzü çekim yaparken tanıyarak; odaklamayı, poz değerlerini ve renk sıcaklığını otomatik olarak ayarlayabiliyor.


Dünyanın En Küçük HD Kamerası: Sony Handycam HDR-TG1Kamerada Sony'nin D-SLR fotoğraf makinelerinde ve üst sınıf video kameralarında kullandığı BIONZ görüntü işlemcisi kullanılmış. 10x'lik zoom yapabilen Carl Zeiss objektif ve zor ışık koşullarında görüntü kalitesi arttıran dinamik aralık arttırıcı (DRO) ile kameranın video kalitesi yüksek tutulmuş. Sony Handycam HDR-TG1'in başka bir özelliği de gövdesinin çelikten %40 hafif, alüminyumdan ise iki kat sağlam olan titanyumdan yapılmış olması. Buna ek olarak hızlı açma modundayken ekranı açtıktan sonra, kamera bir saniye sonra çekim yapmaya hazır hale gelerek hiçbir anı kaçırmadan kaydetmenizi sağlıyor.

Sony'nin küçük boyutlarına karşın performanstan ödün vermeyen kullanışlı bir kamera geliştirmiş olduğunu söyleyebiliriz. Yetkililerden alınan bilgilere göre Sony Handycam HDR-TG1 900$'lık fiyat etiketiyle, 2008'in ikinci yarısından itibaren raflardaki yerini alacakmış.