Intel Netbook Stratejisini Açıkladı



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Intel'in finansal analizciler günündeki en ilginç olaylardan biri de Nettop, Netbook ve mobil internet ürünleri hakkında gerçekleşen tartışmalardı.

Intel Netbook Stratejisini Açıkladı Intel, geleneksel dizüstü, masaüstü ve sunucu bilgisayar işleri çok daha büyük bir paya sahip olsa da gelişmekte olan ürün gruplarından biri olan Netbook'lara karşı kayıtsız kalmayacak gibi görünüyor. Pazardaki geleneksel kategorilerin sınırları neredeyse kesinleşmişken yeni ortaya çıkan kategoriler henüz gelişmekte olduğundan fırsatları da beraberinde getiriyorlar.

Intel'in dizüstü bilgisayar pazarındaki büyümeye kayıtsız kalmayacağı sürekli güncellediği Centrino platformu ile aşikârken Netbook kategorisini boş bırakmasını beklemek saflık olurdu. Şirketin taşınabilir cihazlar sorumlusu Dadi Perlmutter pazardaki gelişmelerin hızını, "Her ev başına bir masaüstü bilgisayar düşüyorken artık her insan başına bir dizüstü bilgisayar düşmesinden anlayabiliriz" diyerek özetledi. Perlmutter, Intel'in farklı alanlar ve yeni modüler cihazlar için tasarladığı işlemcilerinden de bahsetti.

Intel'in mobil platformlar genel menajeri Mooly Eden gelişmekte olan ülkeleri hedef alan Netbook'ların, gelişmiş ülke pazarlarında da 2. bilgisayar veya eğitim amaçlı bilgisayar olarak tercih edildiğini kaydetti. Netbook'lar, 7 ve 9 inçlik ekranlar taşımak üzere tasarlandılar. Bu da onları alışılagelmiş diz üstü bilgisayarlara göre daha hafif ve daha az enerji harcar kıldı. Alışılagelmiş diz üstü bilgisayarların klavye ve kasa tasarımını koruyarak kullanım aşinalığını bir avantaj olarak değerlendirdiler.

Intel'e göre bu yeni pazarın 2011 yılında 50 milyon adetlik satış rakamlarına ulaşması muhtemel. Intel yetkilileri, netbook bilgisayarlarda mobil internet cihazlarında kullandığı Silverthorne sürümü yerine Atom platformunun daha ucuza gelen "Diamondville" sürümünü tercih ettiklerini açıkladılar.