Bedava Netbook dağıtılacak...



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Linux Foundation Yönetim Kurulu Başkanı Jim Zemlin, Netbook'ların önümüzdeki dönemde bedava dağıtılabileceğini söyleyerek piyasaya yeni bir vizyon sundu.

Bedava Netbook dağıtılacak...Bu sıralar agresif bir biçimde uzak doğuya yönelen Linux Foundation geçtiğimiz mayıs ayında Kore'de bir merkez açmıştı. Linux Foundation Yönetim Kurulu Başkanı Jim Zemlin geçen hafta da Çin'deydi. Zemlin, Çin'de katıldığı bir sanayi forumunda yaptığı konuşmada, netbook'ların aynı cep telefonlarında olduğu gibi telekom şirketleri tarafından çeşitli servislerle birlikte ücretsiz dağıtılarak, yeni kâr modelleri geliştirilebileceğini söyledi.

Tabii ki ücretsiz netbook dağıtımında tercih edilecek işletim sistemi de ücretsiz sunulan bir Linux dağıtımı olmalı. Büyük indirimler ve kampanya seçenekleri ile netbook'ların her eve rahatça girebileceğinin altını çizen Zemlin, ABD'de aynı yöntemle cep telefonlarının bedava ya da büyük indirimlerle kullanıcılara ulaştırıldığını, bunun yoğun ilgi gördüğünü bu modelin Çin'de ve diğer ülkelerde de gerçekleştirebileceğini belirtti.

Zemlin sözlerinin devamında çeşitli tahminlerde bulunurken, 1 yıldan kısa bir sürede netbook'ların kampanyalarla birlikte bedava dağıtılacağını düşündüğünü söyledi. Çin firmaları için adeta bir yol haritası çizen Zemlin, bu geçişin asgari maliyetle yapılabilmesi için bilgisayarlarda Windows XP yerine ücretsiz Linux dağıtımları tercih edilmesinin doğru tercih olacağını da sözlerine ekledi.