Verilerinizi Çevrimiçi Saklamak İçin 7 Yöntem



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
13.01.2010

İnternet hızları arttıkça, internet'in sağladığı imkânlar da genişliyor. Hayatımıza yeni giren kavramlardan biri de "çevrimiçi depolama". Artık yerel diskinizde, CD/DVD'lerde depolama yapmak yerine, verilerinizi çevrimiçi olarak yedekleyebilir, bu sayede hem medyanın bozulması gibi bir endişeden kurtulup hem de, verilerinize istediğiniz yer yerden ulaşma kolaylığının tadını çıkarabilirsiniz.

Verilerinizi Çevrimiçi Saklamak İçin 5 YöntemDisket, CD, DVD, USB bellek, taşınabilir sabit sürücü, envai çeşit hafıza kartı, HD DVD, Blu-Ray derken depolama için fiziksel arabirimler kullanmayacağımız günler yaklaşmakta. Yakın gelecekte depolamayı saniyede 100MB veri gönderip alabileceğiniz (upload/download) sunucular vasıtasıyla dünyanın her yerinden gerçkeleştirbileceksiniz. Yakın geleceği beklemeye niyeti olmayanlara çevrimiçi olarak ulaşabilecekleri 5 Internet üzerinden web depolama servisini tanıtalım.

Mediafire: E-posta ile arkadaşlarınıza göndereceğiniz linklerle dosya paylaşımına olanak veren sınırsız dosya depolama alanı sunan harika bir çevrimiçi depolama sistemi arıyorsanız Mediafire'a ücretsiz şekilde üye olup denemenizi tavsiye ediyoruz. 100MB'dan büyük dosyalar yüklemek istediğinizde ücretli Mediapro olarak adlandırılan profesyonel üyeliğe geçmeniz gerektiğini de belirtelim.

SyncPlicity: 2GB'lık ücretsiz çevrimiçi depolama alanı sağlayan bir yedekleme ve senkronizasyon hizmeti sunuyor. Ayrıca ayda 10$ ödeyerek 40GB'lık depolama alanına sahip olabilir ve sizin davetinizle siteye üye olan arkadaşlarınız üzerinden ek depolama alanı kazanabilirsiniz.

Omnidrive: Depolama alanı sınırlı olsa da; platformlar arası yapısı sayesinde Zoho kullanarak belgelerinizi çevrimiçi olarak düzenlemenize olanak veren işlevsel bir sistem.

Allmydata: Ücretsiz depolama alanı 1GB ile sınırlı olsa da aylık $4.99 ödeyerek sınırsız depolama yapabileceğiniz bir servis sağlıyor. Bunun yanı sıra verilerinize 24 saat uzaktan erişim, otomatik yedeklemeve reklam görüntülememe gibi fark yaratan özelliklerinden de faydalanabilirsiniz.

Mozy: 2GB çevrimiçi depolama alanı veren bu oluşumda sadece $4.99 ödeyerek bir aylık sınırsız yükleme yapabilirsiniz.

IDrive: Çevrimiçi yedekleme konusunda köklü şirketlerden biri olan IDrive, 2GB ücretsiz çevrimiçi depolama alanı sunuyor. Özellikleri arasında otomatik yedekleme, gerçek arşivleme, versiyonlama, süreğen yedekleme, sürücü olarak atama ve web tabanlı yedek yönetimi gibi özellikler de bulunuyor. Eğer profesyonel üyeliğe geçerseniz sınırsız sayıda hesap açma/yönetme ve 150 GB yedekleme yapma imkânlarına sahip oluyorsunuz. Yıllık 49.50 dolar.

Carbonite: İsmini The Empire Strikes Back filmindeki Han Solo'nun dondurulmasında kullanan maddeden alan Carbonite verilerinizin "imhâ edilemez"liğini garanti ediyor. Servis aynı zamanda çevrimiçi yedekleme işlemini basitleştirme ve kolaylaştırma üzerine yoğunlaşarak süreci olabildiğince otomatize etmeye çalışıyor. 15 günlük deneme ücretsiz yıllık üyeli 54.95 dolar.

Eğer Gmail gibi yüksek depolama alanı sunan bir e-posta hesabına sahipseniz, üçüncü parti yazılımlar aracılığıyla kullanılabilen çevrimiçi depolama özelliğini denemenizi de tavsiye ediyoruz.