2010'un En İyi Antivirüs Programları



Ekleyen
ozgur.kara
Güncelleme Zamanı
17.12.2010

Bilgisayarınızın güvenliğini sağlayan çeşitli özelliklere sahip 2010'un en iyi 10 antivirüs programı karşınızda.

2010\\\ un En İyi 10 Antivirüs programı

2010'un bitimine sayılı günler var; 2011'e girerken bilgisayarınız için en gerekli programlardan biri tabii ki bir antivirüs programı.

Geçtiğimiz 20 yıl içerisinde bilgisayar güvenliği kullanıcılar açısından oldukça önemli bir rol oynamaya başladı. Yazılım firmalarının bilgisayarınızın güvenliği için yıllarca geliştirdiği bu antivirüs programlarından 2010 yılı içinde çıkanlardan en iyi olanlarını sizler için seçtik.


Sıra
Program Kullanım
kolaylığı
Performans
Tehdit
algılama
Özellikler Sonuç
1. BitDefender Antivirus [star 4]
[star 4.5] [star 4.5] [star 5]
[star 4.5]
2. Kaspersky Anti-Virus [star 4] [star 4] [star 5] [star 5]
[star 4.5]
3. Webroot AntiVirus [star 4.5] [star 4.5] [star 4] [star 4.5]
[star 4.5]
4. Norton AntiVirus [star 4] [star 3.5] [star 5] [star 4.5]
[star 4]
5. Trend Micro Titanium [star 4.5] [star 4.5] [star 4.5] [star 3.5] [star 4]
6. ESET Nod32 Antivirus [star 4.5] [star 4.5] [star 4] [star 4]
[star 4]
7. G DATA AntiVirus [star 4]
[star 4] [star 4] [star 4.5]
[star 4]
8. Avira AntiVir [star 3.5] [star 4] [star 4] [star 4] [star 3.5]
9. AVG Anti-Virus [star 4] [star 4] [star 3.5] [star 4]
[star 3.5]
10. Vipre Antivirus [star 4]
[star 4] [star 3.5] [star 4]
[star 4.5]

2010\\\ un En İyi 10 Antivirüs programı

1) BitDefender Antivirus Pro 2011
BitDefender son sürümü yüksek performansı ve zengin özellikleriyle ön plana çıkıyor. En güzel özelliklerinden biri bilgisayarınızın güvenliğini en yüksek seviyede tutuyor olması. Göze çarpan bir diğer özelliği de oyun ve laptop modu olması.

Program esnek bir yapıya sahip; kullanıcılar programın pek çok işlevini hatta görünümünü kendilerine göre düzenleyebiliyorlar. Bilgisayarınız için tehdit oluşturabilecek solucan, truva, trojan gibi virüsleri rahatlıkla temizleyebiliyor. Ağ üzerinde etkili olan BitDefender, ev kullanıcıları için de oldukça ideal. Gün geçtikçe daha da popüler olan BitDefender, antivirüs listelerindeki statüsünü koruyor.


2010\\\ un En İyi 10 Antivirüs programı

2) Kaspersky Anti-Virus 2011
Sağlamlığını ve kalitesini hala koruyan Kaspersky Antivirus, popülerliğini sürdürüyor. Programın basit arayüzü, kullanımınını oldukça kolaylaştırıyor; bunun yanı sıra çeşitli işlevler özelleştirilebiliyor. Kaspersky'ın 2011 sürümünde bulunan yeni özellikler arasında masa üstü güvenlik aracı, sistem izleme teknolojisi gibi araçlar bulunuyor. Ayrıca programda bulunan URL Advisor ile internette güvenli bir şekilde sörf yapabilirsiniz.

Eski versiyonlarındaki oyun modu ve sanal klavye gibi dikkat çekici özellikleri de 2011 sürümünde bulunuyor. En iyi antivirüs programlarından biri olan Kaspersky yeni çıkmış tehditleri de kolay bir şekilde kendini güncel tutarak temizleyebiliyor.


2010\\\ un En İyi 10 Antivirüs programları3) Webroot AntiVirus 2011
Webroot AntiVirus 2011, sisteminizin güvenliği sağlamak adına çeşitli kolaylıklar sunuyor. Örneğin, Webroot Spy Sweeper aracı ile tehlikeli içeriklerin yanısıra pop-up, rootkid ve reklam yazılımlarını da temizleyebilirsiniz.

Son dönem pek çok Antivirüs programında bulunan oyun modu, Webroot AntiVirus de var. Webroot'un 2011 sürümünde programın arayüzü değiştirilerek kullanımı kolaylaştırılmış ve tarama fonksiyonu da düzeltilmiştir. Webroot AntiVirus 2011, kullanım kolaylığı ve yararlı araçlarıyla kullanışlı antivirüs programlarından biri.


2010\\\ un En İyi 10 Antivirüs programları4) Norton Antivirus 2011
Norton Antivirus, pek çok kullanıcının tanıdığı en ünlü antivürüs yazılımlarından biridir. Norton Antivirus 2011, sadelik, güvenlik, ve kullanım kolaylılığı iyi bir şekilde dengelenmiş. Programın 2011 sürümünde birçok özellik mevcut ancak kullanıcıya sunulan bu özellikler sistem performansına etki ediyor.

Norton Antivirus 2011, güvenlik açığı koruması, sessiz oyun modu, bootable kurtarma aracı ve sahte virüs programlarını belirleyip silebilen Norton Power Eraser gibi bir çok özelliğe sahip. Norton her daim kendini geliştirerek piyasadaki başarılı antivirüs programlarından biri olmaya devam ediyor.


2010\\\ un En İyi 10 Antivirüs programları5) Trend Micro Titanium Antivirus Plus
Trend Micro Titanium Antivirus, sadelik ve güvenlik konusunda oldukça başarılı antivirüs programlarından bir tanesi. Özellikle ağ üzerinde gelişme gösteren Trend Micro, Cloud teknolojisini kullanarak ağınızdaki güvenliği sağlar. Basit arayüzü, kullanımını oldukça kolaylaştırıyor.

Trend Micro bu yıl rakiplerine oranla araç ve özellik bakımından fazla bir değişiklik yapmadı ama hıza odaklanarak kullanıcılarına çok daha iyi bir performans sağladı. Programda bulunan TrendProtect özelliği, Norton Safe Web gibi sitelerin güvenliğini derecelendirerek internette rahatça dolaşmanızı sağlıyor. Trend Micro Titanium kullanıcıların beğenisini toplayan, oldukça kullanışlı, ağ üzerinde etkili bir antivirüs programıdır.


2010\\\ un En İyi 10 Antivirüs programları

6) ESET Nod32 4
ESET Nod32 Antivirus, etkin koruma ve gelişmiş özellikleriyle etkili bir antivirüs programı. Nod32 ev kullanıcıları için oldukça idealdir. Nod32'de pek çok özellik bulunuyor; bunlardan en önemlisi malware, trojan, truva atı ve virüslere karşı koruma sağlayan ThreatSense teknolojisi.

Ayrıca gerçek zamanlı tarama özelliği, virüslerin anında yakalanıp karantina alınmasını sağlıyor ve bu işlemler arka planda gerçekleştiği için kullanıcı hiç bir şey yapmadan virüs saldırılarına karşı korunuyor: Kendini geliştirmeye devam eden Eset Nod32 hız ve performansı ile her geçen yıl popüleritesini artırıyor.


2010\\\ un En İyi 10 Antivirüs programları7) G Data Antivirus 2011
G Data Antivirus 2011, yeni sürümü ve basitleştirilmiş arayüzü ile kullanımı kolay bir antivirüs programıdır. G Data, bilgisayarınızı güvende tutmak için gerekli olan bütün özelliklerle beraber yükleniyor.

Güvenli şifre ayarlama, sessiz oyun ve laptop pil modu vb.gibi işlevlerinin yanı sıra diğer antivirüs programlarından farklı olarak ödüllü (DoubleScan) çift tarama teknolojisine sahip. Aynı anda çalışan iki adet virüs tarama motoru ile maksimum güvenlik sağlıyor. Ayrıca dosyaların gelecekte tehlike yaratıp yaratmayacağına karar verip bir beyaz liste oluşturabiliyor. G Data etkileyici özellikleriyle tavsiye edilebilecek kullanışlı bir antivirüs yazılımı.


2010\\\ un En İyi 10 Antivirüs programları8) Aviara AntiVir Premium
Avira AntiVir Premium, bilgisayarınız için oldukça verimli bir antivirüs yazılımıdır. AntiVir Premium'un 10 sürümünde oyun modu ile beraber ProActiv tarama özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde sistem davranışlarını izleyerek otomatik onarma yapılabiliyor.

Diğer bir farklı özelliği ise sistemde oluşan bir arızada bilgisayarınızı kurtarabilecek boot edilebilen bir kurtarma diski yazabilir. İş ve ofis kullanıcıları için ideal olan Avira AntiVir Premium, kullanıcıları için gelecek vadediyor.


2010\\\ un En İyi 10 Antivirüs programları9) AVG Anti-Virus 2011
Gözde antivirüs yazılımlarından biri olan AVG Anti-Virus 2011, virüslere karşı etkili bir program. AVG 2011 eski sürümlerine göre daha da iyi. 2011 sürümüne ayrıca güvenliği arttırmak için yeni araçlar eklenmiş. Program içersinde bulunan sistem iyileştirme aracının yanı sıra Facebook ve Myspace gibi sosyal ağ koruması ve link tarama gibi özellikleri sayesinde de iyi bir web koruması sağlıyor.

Ekstra olarak oyun modu ve sisteminizi tarayarak kayıt hatalarını, gereksiz dosyaları, disk hatalarını, kırık kısa yollarını onaran Pc Analyzer özelliği oldukça kullanışlı ama programın ücretsiz sürümünde sadece 1 kere bu aracı kullanabilirsiniz. AVG'den tam anlamıyla verim almak istiyorsanız satın almanız gerekiyor.


2010\\\ un En İyi 10 Antivirüs programları10) Vipre Antivirus 4
Vipre Antivirus 4, özellik bakımından zengin bir antivirüs programı. Piyasada daha yeni yeni bulunmasına rağmen Vipre dünyada kullanılan başarılı antivirüs yazılımlarından bir tanesi oldu. Programın güvenlik için kullanışlı araçları bulunuyor.

Örneğin bu araçlardan biri bilgisayarınızdaki bulunması zor olan açıkları ve tarihsel hataları bularak düzeltiyor. Vipre, e-mailinizden gelebilecek saldırılara karşı tüm mail kutularınızı tarayan başarılı bir güvenlik programıdır. Kullanım kolaylığının yanı sıra sessiz oyun modu ve şifre koruma özelliğiyle de ev kullanıcıları için gayet ideal.