2009'un En Popüler Windows Programları



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
21.12.2009

2009'da kullanıcıların beğenisi kazanan pek çok program çıktı. Biz de sizler için 2009'un en popüler ücretsiz programlarını bir araya topladık.İşte 2010'da da kendinden söz ettirecek programlar.

2009 senesinde işlerimizi çeşitli şekillerde kolaylaştıran, hızlandıran çok sayıda uygulama kullanıcıların beğenisine sunuldu. Biz de yılbaşılarının olmazsa olmazlarından bir 2009'un en iyileri listesi hazırladık. Listemizde 2009'da Windows işletim sisteminde çalışan en popüler ücretsiz programları seçtik. Bir kısmı bu sene yeni çıkmış, bir kısmı da bildiğimiz, kullandığımız ama 2009'da önemli geliştirmeler yapılmış programlar. Ancak hazırladığımız tek liste bu değil tabii ki... Diğer 2009'un en iyileri listeleri için sitemizdeki makaleler bölümüne göz atabilirsiniz. Şimdi 2009 Windows için nasıl bir yıl olmuş bakalım.


Windows 7 - Beta, RC2009 un En popüler Windows Programları
2009 Windows için oldukça önemli bir yıldı. Microsoft, Vista ile yaşadığı hayal kırıklığından sonra toparlanmak istiyordu. Ocak ayında ilk olarak pek çok aksilik yaşayan Windows 7 beta gün yüzüne çıktı. Önce yayımlandı sonra geri çekildi, ardından tekrar yayımlandı. Microsft talepleri karşılamakta zorlandığı için süresi uzatıldı. Microsoft web'i küçümsemiş bir beta sürüm için bu kadar talep geleceğini hesap etmemişti. Beta denendi, incelendi makaleler yazıldı. İçi dışı her yeri kurcalandı. 3 ay sonra Mayıs'ta Windows RC sürümünü yayımladı. Türkiye'de de forumlarda oldukça popüler olan bu sürüm ile kullanıcılar yeni ve şık Windows 7 temalarını da denemiş oldular.


Enigma Desktop2009 un En popüler Windows Programları
Enigma masaüstü özelleştirme paketi pek çok kullanışlı aracı bir araya topluyor ve masaüstünüzü zevkinize göre şekillendirmenizi sağlıyor. Diğer bir popüler masaüstü araçları özelleştirme programı olan Rainmeter, Enigma'yı varsayılan masaüstü olarak bünyesine kattı. Masaüstünüzün görüntüsüyle uğraşmayı ve elinizin altında çeşitli araçların bulunmasından hoşlanıyorsanız Enigma eklentili Rainmeter tam size göre.

Rainmeter indir


Portable Ubuntu Remix2009 un En popüler Windows Programları
Hiç Linux'un oldukça kullanışlı araçlarını denemek isteyip de Windows'unuza takılıp kaldınız mı? Tabii ki sanal bir makine oluşturabilirsiniz bunun için ama Portable Ubuntu Remix, eksiksiz bir Linux işletim sistemini Windows aracı olarak çalıştırabiliyor. En iyi tarafı da taşınabilir olması...

Portable Ubuntu Remix indir


Seven Remix XP2009 un En popüler Windows Programları
Windows XP kullanıcıları kabul etmek istemeseler de eminiz Windows 7'nin görselliğini kıskanıyorlar. Ama XP'den vazgeçmeden de Windows 7 görünümüne sahip olmak mümkün. Doğan görünümlü Şahin durumu gibi Windows 7 görünümlü Windows XP kullanabilirsiniz.

Seven Remix XP indir


Windows 7 Shortcuts2009 un En popüler Windows Programları
Windows 7 sadece görselliği geliştirmekle kalmadı. Yeni kısayolları kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlıyor. Bunların içinde tüm pencereleri transparan yaparak masaüstünü görmek, aktif pencereyi büyütmek ya da küçültmek, pencereleri ekranın iki yanına yaslamak gibi kısayollar bulunuyor. XP ve Vista kullanıcıları Windows 7'nin en kullanışlı kısayollarından Windows 7 Shortcuts ile faydalanabilirler.

Windows 7 Shortcuts indir


Fences Free2009 un En popüler Windows Programları
Sık kullandığınız programlara masaüstünüzden çabucak ulaşmak istiyor ama masaüstünüzde bir kısayol karmaşası istemiyor musunuz? Fences kısayollarınızı kutucuklar içine yerleştirerek gruplamanızı sağlıyor. Bu kutuları masaüstüne istediğiniz gibi yerleştirebilir, masaüstündeki boş bir yere çift tıklayarak da gizleyebilirsiniz.

Fences Free indir


AVG 9 Free Antivirus2009 un En popüler Windows Programları
Microsoft'un ücretsiz anti-vürüs yazılımları gerçekten çok gelişti. Windows'un kendi güvenlik yazılımları belki pek çok kullanıcı için yeterli olabilir. Yine de AVG'nin ücretsiz sürümünün güncellenmesi, pahalı virüs koruma programlarına bütçe ayırmak istemeyenler için önemli bir gelişme oldu.

AVG 9 Free indir


Google Chrome2009 un En popüler Windows Programları
Aslında Chrome bir yaşını geçti ama bu sene içinde büyük ilerlemeler kaydetti. Mayıs'taki 2.0 kararlı sürümünü Eylül'deki 3.0 takip etti ve kullanıcı sayıları arttı. Yani hâlâ geliştirilmekte olan Chrome için iyi bir sene oldu.


Google Earth2009 un En popüler Windows Programları
Siz de "Büyük Birader" gibi dünyayı gözetlemekten hoşlanıyorsanız Google Earth'ün yeni sürümünü kaçırmayın. Tarihi mekânlar, okyanus haritaları, geliştirilmiş dünya turu gibi yeniliklerle zenginleştirilen Google Earth ile ekonominin iyiye gitmediği şu günlerde biraz kafa dağıtmak için oturduğunuz yerden 3 boyutlu bir dünya turu yapmak iyi olmaz mı?

Google Earth indir


Firefox 3.52009 un En popüler Windows Programları
Firefox eskisine oranla daha çok sistem hafızası kullanmaya başladı ama bu bizi Firefox'u varsayılan tarayıcımız olarak kullanmaktan, güncellemeleri takip etmekten vazgeçirmiyor. Firefox 3.5 sürümüyle 2010 yılında da Firefox'u severek kullanacağımızın sinyalini verdi.

Mozilla Firefox indir


Thunderbird 3.02009 un En popüler Windows Programları
Thunderbird 2.0'ın çıkışından bu yana 2 yıl geçti ama beklenen 3.0 güncellemesi kimseyi hayal kırıklığına uğratmadı. Yeni arama ve filtreleme araçları, daha görsel ve sekmeli arayüzüyle Thunderbird uçuşuna devam ediyor.

Thunderbird indir


HandBrake2009 un En popüler Windows Programları
Açık kaynak kodlu bir DVD rip programı olan HandBrake son güncelemesi çok sayıda geliştirme ve düzeltme içeriyor. Riplemede üç önemli kriter olan görüntü kalitesi kalite, hız ve dosya boyutu alanlarının üçünde de iddialı olan HandBrake'in popülerliği giderek artıyor.

HandBrake indir


DeskHedron2009 un En popüler Windows Programları
Windows kullanıcılarını kıskandıran Linux uygulamalarından biri de masaüstü yönetim aracı Compiz Fusion idi. Açık kaynak kodlu DeskHedron Windows kullanıcılarına Linux'takine benzer bir üç boyutlu masaüstü sunuyor.

DeskHedron indir