Yahoo, Intel ve HP; Cloud hesaplama laboratuvarları oluşturuyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Hewlett-Packard, Intel ve Yahoo; veri hassasiyetine sahip internet tabanlı uygulamalar ve ilgili IT altyapılarının geliştirilme ve kullanımında ilerleme sağlamak için Cloud hesaplama araştırma ve eğitim ortaklığına hazırlanıyorlar.

Yahoo, Intel ve HP; Cloud hesaplama laboratuvarları oluşturuyor

Bu üç bilgisayar endüstrisi devi bir araya gelerek bayiler, üniversiteler ve hükümet ajanslarının Cloud etrafında işbirliği yapmalarını teşvik etmeyi umuyor. Lakin şirketlerin açıklamalarına göre projenin ilerleyişi maddi ve lojistik sıkıntılar yüzünden geri kalmış.

Intel, Yahoo ve HP; şu anda bir Cloud Computing Test ortamı oluşturuyorlar. Bu girişimin evrensel çoklu veri işleme ve yazılım üzerine yapılan araştırmaları destekleme amaçlı, bir açık kaynak çabası olacağını, ayrıca projenin merkezi veri yönetimi ve internet tabanlı geniş ölçekli hesaplama işlemleri için donanım olarak da kullanılabileceğini düşünüyorlar.

Girişimin ortakları arasında Singapurlu Infocomm Development Authority; Urbana-Champaign'daki University of Illinois; National Science Foundation ve Almanya'daki Karlsruhe Institute of Technology bulunuyor.