Google, Hotmail ve Yahoo kullanıcılarını çekmek için yeni bir uygulama daha geliştirdi



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Google geliştirdiği yeni araçla Yahoo ve Microsoft'tan web posta kullanıcısı çekebilmeyi umuyor. Yeni uygulama, Yahoo Mail ve Hotmail kullanıcılarının Gmail'e taşınmasını oldukça basitleştiriyor.

Google, Hotmail ve Yahoo kullanıcılarını çekmek için yeni bir uygulama daha geliştirdiGmail hesaplarını yeni almış veya önümüzdeki dönemde Gmail web posta hizmetinden yararlanacak kullanıcılar Yahoo, Hotmail ve AOL hesaplarına ait giriş bilgilerini Import sekmesi aracılığı ile Gmail'e tanıtabilecekler.

Bunun ardından adres defteri kayıtlarını ve/ veya postalarını Gmail'e taşıyabilecek kullanıcılar otuz gün süresince diğer posta hesaplarına gelen postalara yeni Gmail adreslerinden erişebilecekler.

Mevcut Gmail kullanıcıları bu özelliğin kendilerine açık olup olmadığını Ayarlar sekmesi altındaki Hesaplar kısmında -Import- (Al) seçeneğinin bulunup bulunmadığını kontrol ederek anlayabilirler. Uygulama Google Apps abonesi okul ve iş kullanıcıları tarafından kullanılamayacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gmail mühendisi Chad Parry: "E- posta hesabı değiştirmek tıpkı bir ilişkiyi sonlandırmak gibi acı verici bir durum olabilir. Büyük bavullar -yıllardır toplanmış e- posta ve kontaklar, geçmiş yılbaşı ve sevgililer gününe ait anılar-. Bu geçişi en iyi şekilde atlatabilmek için yeni e- posta adresinizin işinizi kolaylaştırması gereklidir."

Parry, Gmail'in yeni uygulamasıyla ilgili sözlerini şöyle sonlandırıyor: "Herkes POP3posta çekebilir ve kontakları bir CSV dosyası olarak yükleyebilir ama bu yeni yöntem taşınma işlemini çok kolaylaştıracak."