Yahoo ve Google, Web reklamları anlaşmasını korumak için mücadele ediyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Google ve Yahoo, şu anda ABD Adalet Bakanlığı'nın incelediği Web reklamları anlaşmasını korumak için mücadele ediyorlar.

Yahoo Google Reklam anlaşmasıBu iki dev şirket, çevrimiçi (online) reklam gelirlerini paylaşmak için Haziran ayında bir anlaşma imzaladı fakat Microsoft ve diğer şirketler, bu reklam anlaşmasının bir tekel yaratacağını iddia ederek bu anlaşmayla ilgili dava açtı.

Anlaşma kapsamında Yahoo, Google'ın reklamlarını kendi arama sayfalarında yayınlayarak gelirlerini arttırıp, Microsoft'tan gelen satın alma teklifinin reddedilmesiyle canı sıkılan Yahoo hissedarlarını memnun etmeyi amaçlıyor.

Google ve Yahoo, bu ayın başlarında bahsedilen çevrimiçi (online) reklam anlaşmasını korumak için ABD Adalet Bakanlığı'yla pazarlıklara başladı.

Google'ın, kendi önüne bakacağı ve bu davayla fazla uğraşmayacağı tahmin edilse de, Wall Street Journal'in haberine göre Google ve Yahoo, gözden geçirilmiş bir anlaşmayı ABD Adalet Bakanlığı'na gönderdiler.

Haberde, bu yeni planda, teklif edilen İnternet reklamları ortaklık anlaşmasının 10 yıldan iki yıla indirilerek, ABD tekel düzenleyicilerinden onay alma girişimi içersine girildiği söyleniyor. Amerikan medyasındaki haberlerde, gözden geçirilmiş anlaşmanın kabul edilmemesi haberiyle birlikte Google ve Yahoo hisselerinin, Amerikan borsasındaki büyük alım satımlar sonucunda biraz düştüğü de belirtildi.