McAfee; HP ProCurve, Intel ve VMware ile güvenlik koruması anlaşmaları imzalıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

McAfee; HP ProCurve ağ ürünleri, Intel iş bilgisayarları platformları ve VMware sanallaştırma (virtualization) platformlarında daha gelişmiş bir güvenlik sağlamak için HP ProCurve, Intel ve VMware ile birlikte çalışmaya hazırlanıyor.

ProCurve"Bir bilgisayara sadece bir anti virüs programı kurarak tam bir koruma sağlama dönemi artık geride kaldı. Günümüzde karmaşık, kötü niyetli yazılımlar, hedeflenen tehditler ve çok aşamalı saldırılar dünyasında, güvenliğin her yerde olması gerekiyor." diyor McAfee'nin CEO'su Dave DeWalt.

McAfee ve HP ProCurve, ağ güvenliği sistemlerini birlikte üretmek ve geliştirmek amacıyla stratejik bir ortaklık anlaşması imzaladılar. Bu anlaşma altında McAfee ve HP ProCurve, McAfee'nin bilgi güvenliği ürünleri ile HP ProCurve'ün ağ ürünleri portföyünü birleştiren güvenlik sistemleri geliştirecek.

Ortaklığa başlayan şirketler, birleşik sistemlerinin, en dıştan ağın çekirdek yapısına kadar ağ oluşturmayı ve güvenliği basitleştirerek büyüklü küçüklü her şirkete güvenlik koruması sağlayacağını ilettiler.

McAfee, bilgisayarlardaki işletim sistemlerine güvenlik koruması sağlamak amacıyla Intel'in vPro teknolojisinden yararlanmak için Intel'le birlikte çalışacak. Çıkacak olan bu McAfee teknolojisi, Intel vPro teknolojisine sahip bilgisayarlar kullanarak, daha az IT kaynağına ihtiyaç duyacak ve şirketlere gelişmiş güvenlik ve raporlama olanakları sunacak.

McAfee, Intel vPro teknolojisini, özellikle IT departmanlarının, iş saatleri dışında bilgisayarlardaki güvenlik problemlerini tespit etme ve onarmalarına, ayrıca bilgisayarların durumunu McAfee'nin ePolicy Orchestrator yönetim konsoluna rapor etmelerine imkân tanıyor.

VMware ile zaten var olan ilişkisinin üzerine kurulan bu yeni adımda McAfee, VMware'in McAfee VirusScan Plus ile VMware Fusion'u birleştirerek, Intel tabanlı herhangi bir Mac bilgisayarda Windows ile Mac uygulamalarını bir arada çalıştırmak için VMware'in masaüstü sanallaştırma ürünleri gibi yazılımlarının dağıtımını yapacağını söyledi.

Bu anlaşma, VMware Fusion kullanıcılarının, McAfee'den çıkacak anti-virüs, anti spyware ve Windows güvenlik duvarı yazılımlarına herhangi bir ek ücret ödemeden sahip olabilecekleri anlamına geliyor.