Huawei 100 Gigabit'lik Ethernet prototipi geliştirdi



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Çin merkezli bir telekomünikasyon ağ sistemleri sağlayıcısı olan Huawei Technologies şirketi, kendi 100 Gigabitlik Ethernet prototipini geliştirdiğini açıkladı.

HuaweiŞirket yetkililerinin yaptıkları açıklamaya göre 100 Gigabit Ethernet (GE) teknolojisi hızlı bir Ethernet arayüzü oluştururken, 40G ve 100G WDM teknolojileri ile ortak çalışarak büyük kapasiteli veri hizmeti veren operatörlere güçlü bir aktarım çözümü sağlıyor.

Huawei Technologies yetkilileri, 100GE Ethernet teknolojilerini ve 100G WDM teknolojilerini gelecekteki ultra bant genişliği taleplerini karşılamak için geliştirdiklerini belirttiler. Huawei 100GE prototipi; 10 fiziksel kanala birden 100GE port teknolojisi dâhilinde besleme gerçekleştirebiliyor. Buna ek olarak bu prototip görüntüleme ve koruma işlevlerinin yanı sıra, gelişmiş güvenilirliğe sahip 100GE portunu da beraberinde getiriyor. Şirket şu anda 100GE standardı 802.3ba'yı geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Huawei'nin ağ aktarım ürünleri başkanı Christian Chua: "100 Gigabit Ethernet teknolojisi sunan 100GE ile Huawei, sektörde büyük kapasiteli OTN/WDM veri hizmetleri için uçtan uca aktarım sunan tek sağlayıcı konumuna geldi. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanıp, ultra yüksek bant genişliğine sahip hizmetlerin genel bant genişliği üzerinde oluşturduğu güçlü baskıyı hafifletmek için yeni buluşlar geliştirmeye devam edeceğiz." diyerek Huawei'nin yüksek bant genişliği aktarım hizmetinde dünya liderliğine oynadığının altını çizdi.

Huwaei 2008 Temmuz'unda, 100G dalga boyuna sahip - bölge çoklama [WDM. (Fiber optik kablolarda farklı dalga boylarındaki ışıkların birleştirilerek hedefe doğru iletilmesi işlemi.)] prototipini tanıtmıştı. Elektriksel güç güncelleyiciler kullanmadan 2000km iletim menzili sunan 100 WDM prototipi, 10G ve 40G teknolojilerine bazı geliştirmeler yapılarak oluşturulmuş. İşin teknolojik kanadında yaşanan bu gelişmelerin 100G WDM tabanlı çözümlerinin ticari kullanımını teşvik etmesi bekleniyor. 100G WDM, telekomünikasyon operatörlerinin HDTV ve çok oyunculu oyunlar gibi ultra yüksek bant genişliği hizmetleri sunması için gerekli olan altyapıyı sağlıyor.