Samsung 2.5" 100 GB'lık SSD üretti



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Samsung, internet veri merkezler ve online hareket işleme gibi uygulamalar çalıştıran sunucularda kullanılmak üzere performansı geliştirilmiş bir 2.5 inç 100GB katı hal sürücüsü (SSD)üretti.

Samsung SS805Diğer, yüksek performanslı kurumsal sınıf flash sürücüleri gibi Samsung'un SS805 katı hal sürücüsü (SSD drive), 15,000 rpm seri bağlı SCSI (SAS) sabit disk sürücülerinin bir alternatifi olarak görülüyor.

Samsung'dan yapılan açıklamada, "performansı iyileştirilmiş" bu kurumsal sınıf katı hal sürücülerinin, saniyede 230MB okuma hızıyla ve saniyede 180MB yazma hızıyla, veriyi en hızlı SAS sabit diskinden 10 kat daha hızlı şekilde işleyebildiği belirtiliyor. Bir kıyaslama yapmak gerekirse, Intel'in X25-E kurumsal SSD'si, saniyede yaklaşık 250MB'a kadar okuma hızı ve saniyede 170MB'lık yazma hızına sahip.

Intel'in X25-E'de yaptığı gibi Samsung da, tek katmanlı NAND flash belleğini, NAND flash çiplerini ve çoklu paralel kanallarını ve optimize edilmiş ücretsiz yazılımları kullanarak sürücüsünün performansını arttırdı. Intel X25-E, 10 paralel kanal kullanırken, Samsung 8 paralel kanal kullanıyor. Paralel kanallar, NAND çipleri ile sürücünün denetimcisi arasında veriyi taşımak için çoklu yollar oluşturarak dâhili verimliliği ve performansı arttırıyor. Samsung Semiconductor'ın bellek pazarlamadan sorumlu yardımcı başkanı Jim Elliott,"Yeni kurumsal sınıf katı hal sürücüleri, CIO'lara ve IT yöneticilerine, veri merkezlerinde veya sabit disk kapasitelerinde yüksek maliyetli güç ve AC alt yapısı yükseltmeleri yapmadan, veri güvenliğini ve kapasitesini büyük ölçüde geliştirme olanağı tanıyor." dedi.

Samsung'dan yapılan açıklamada, yeni sürücülerin bir veri şifreleme özelliklerine sahip olduğu ve hem yüksek performansın hem de düşük enerji tüketiminin gerekli olduğu uygulamalarda, 15,000 rpm'lik bir 2.5in SAS sabit diskden Watt başına saniyede 100 kat daha fazla veri işleyebildiği belirtildi. Samsung, kurumsal sınıf katı hal sürücülerinin aktif modda 1.9 Watt, atıl modda ise 0.6 Watt enerji harcadığını söyledi. Buna karşılık normal bir 15,000rpm sabit diski, aktif modda 8 ila 15 Watt, atıl modda ise 1-2 Watt enerji harcıyor.

Samsung SS805 sürücüsü, aynı zamanda bir elektrik kesilmesi durumunda da işlenmekte olan tüm verilerin katı hal sürücüsüne kaydedilmesine olanak tanıyor. Bu sürücünün, yılın ilk çeyreğinde satışa sunulacağı açıklandı. Samsung, ürünün fiyatıyla ilgili herhangi bir bilgi vermedi