Dijital Kağıt Gerçek Oluyor



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Elektronik kağıtlar neredeyse selülozdan üretilen gerçek kağıtlar kadar incelmeye başladı.

Elektronik kağıtDijital kağıt ve mürekkepten oluşan bir esnek ekran prototipinin sadece 0.3mm'lik kalınlığa sahip olduğu açıklandı.

M.I.T'de üretilen Elektronik mürekkebin geliştiricileri; ultra ince ekranların üretiminin bu teknolojinin potansiyel kullanım alanlarını büyük oranda genişleteceğini söyledi. Uzmanlar bu teknoloji aynı hızda gelişmeye devam edip ekran kalınlıkları incelmeye devam ederse yakın gelecekte kıyafetler üzerine uygulanabilecek bilgisayar ekranları yapabileceklerini tahmin ettiklerini söylediler.

Ekran Oyunları

İnce elektronik kağıt prototipleri olan E-mürekkebi geliştirmek için araştırmacılar çelikten yapılmış metal yapraklı film transistörler kullandıklarını açıkladılar. TFT'ler günümüzde bilgisayar ekranları yapmak için sıkça kullanılan materyallerden biri.

TFT yaprağının üstünde siyah ve beyaz renk pigmenti çiplerini tutan milyonlarca minik patentli E-Mürekkep kapsülü bulunmaktadır. Bu teknoloji şarj edilmiş siyah ve beyaz renk pigmenti çiplerinin iki elektrot arasında ki küçük kapsüllere yerleştirilmesiyle çalışmaktadır. Kapsülün üstündeki alanda bulunan elektrotlar saydamdır. Üstteki elektrottan geçirilen pozitif bir akım siyah çiplerin ekranın üstünde siyah noktalar oluşturmasını sağlar. Beyaz çiplerde voltaj tersine çevrilerek ekranın üstüne getirilir.

TFT kullanmak E-Mürekkep araştırmacılarının ekranın belirli bölgelerinde oldukça yüksek çözünürlüklü görüntüler elde etmek için voltaj arttırmalarına olanak tanır. Prototip'in çözünürlüğü inç (2,5 cm) başına 96 piksel ve toplamda da 160 x 240 piksel boyutlarındadır. Ekran video görüntüleyemeyecek kadar yavaş olsa, 250 milisaniye sürekli güncellenen bir gazeteyi görüntülemek için yeterince hızlı. Esnek ekran 4milimetre çapında bir tüpe sarılarak yerleştirilecek kadar dayanıklıdır. E-Mürekkep araştırmacıları elektronik kağıdı daha esnek hale getirmenin kullanılacağı alan sayısında birden bire patlama yaratabileceğini belirttiler.