Dijital Cüzdan Google Wallet çıktı! (Video)



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
20.09.2011

Kağıt para ve kredi kartına güle güle dijital cüzdan Google Wallet geliyor

Dijital Cüzdan Google Wallet çıktı! (Video)

Kağıt para ya da kredi kartı olmayan bir dünya düşünün. Ödemelerinizi cebinizdeki akıllı telefonla yapmak nasıl olurdu?

Near Field Communication (Yakın Alan İletişimi) adlı bir teknoloji ve Google Wallet sayesinde kasalarda cep telefonu kullanarak otomatik olarak ödeme yapılabilecek. Kasaya geldiğinizde telefonunuza dokunmanız yeterli olacak. Kasa cep telefonunuzdaki bilgiyi alacak ve ödemeyi alacak. Kart çekmek ya da cüzdandan para çıkarmak yok.

Nasıl Çalışıyor?
Google Wallet, kasalarla iletişime geçerek işlem yapıyor. Telefonunuzun ekranına kayıt için dokunduğunuzda, telefonunuz veriyi kablosuz olarak dükkana gönderiyor. Eğer cep telefonu açık ise (sadece sizin bildiğini PIN kodu ile) ödeme internetten yapılan alışverişler gibi işlem görüyor.
Google Wallet şu an Citi MasterCard kredi kartıyla ya da önceden içine para koyabileceğini Google Prepaid kartı ile çalışıyor. Ancak Google yakında Visa, Discover ve American Express ile anlaşmayı planladığını açıkladı.

Tabii bir de bu teknolojiyi destekleyen bir cep telefonu kullanmalı ve Google Wallet ödemesini kabul eden bir mağaza bulmanız gerekiyor. Google Wallet şu an sadece Sprint Nexus S 4G cep telefonunda bulunuyor. Mağazaya gelince, bu teknolojinin Türkiye'ye gelmesi zaman alabilir nitekim henüz ABD'de de yeni yeni denemelere başlandı.