Bir Spam size ne madara mal oluyor?



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Spam, sizin şirketinize ne kadar mal oluyor? Google, bu maliyeti hesaplamanıza yardımcı olmak için, Çarşamba günü küçük ve hoş bir hesap makinesini kullanıcılarına tanıttı.

Spam - Programlar.comBu, Google Mesaj Güvenliği pazarlama kampanyasının bir kolu olarak, şirketin geçen sene satın aldığı Postini teknolojisine dayanan online bir spam-filtrleme hizmeti. Google'ın ürün müdürü Adam Dawes, "Bu gibi zor ekonomik kriz koşullarında, şirketlerin daha fazla tasarruf yapmak için çareler aradıklarını biliyoruz," dedi.

Spam'in maliyetini anlamak için, şirketinizdeki çalışan sayısı, onlara ödediğiniz maaşlar ve çalışanlarınızın her gün kaç tane spam'le uğraşmak zorunda kaldığı gibi rakamları giriyorsunuz. Google da hızlı bir şekilde bu rakamların, verimlilikte kaç günün (ve kaç paranın) kaybolduğunu hesaplıyor. Ayrıca Google'ın hizmetinin kendi masrafını çıkarması için ne kadar süre gerektiğini de size bildiriyor. Spam'lerle mücadelelerini kurum içinde sürdüren şirketler için, Google hizmetinin ne kadar ucuz olduğunu göstermek için bir "Toplam Maliyet" hesaplayıcısı da sunuyor.

Geçtiğimiz yıl, Nucleus isimli araştırma şirketi, spam'lerin her yıl Amerikan şirketlerine, çalışan başına 712 dolarlık bir mali yük getirdiğini açıkladı.

Google'ın hesaplayıcısına göre, her çalışanın günde 21 spam mesajı üzerinde 16 saniye harcaması, şirketine yılda 31,000 dolarlık ek maliyet getiriyor. Nucleus'un yaptığı araştırmaya göre bu maliyetler, Amerika genelinde yıllık olarak 70 milyar dolarlık verimlilik kaybına neden oluyor.

Spamhaus anti-spam grubu enformasyon müdürü Richard Cox, Google'ın, insanların spam'lerin kendilerine ne kadar mali yük getirdiğini görmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda spam'leri azaltmak için yapabileceği bir iki şey olduğunu söylüyor.

Google'ın, Gmail hizmeti kullanarak spam gönderen spam'cileri engellemek için daha fazla çaba sarf ettiğini ve Gmail kullanarak mesaj gönderenlerin mesajlarının başlıklarında, IP adreslerine yer verilmeye başladığını görmeyi arzu ettiğini açıkladı.