SanDisk microSD Kart Pazarında Liderliğe Oynuyor



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

SanDisk geçtiğimiz günlerde düzenlenen Latin Müzik Konferansı ve ödüllerine sponsor olarak cep telefonlarında kullanılan microSD kartlara olan ilgiyi arttırmayı hedeflerken, organizasyon sırasında yazın piyasaya sürmeyi planladığı yeni geliştirdiği yüksek kapasiteli microSD kartları da tanıttı.

SanDisk microSD Kart Pazarında Liderliğe OynuyorSanDisk pazarlama müdürü microSD kartlara olan ilgiyi arttırmak için "Telefonunu Uyandır" adlı bir tanıtım kampanyası başlatacağını duyurdu.

Şirket yetkilileri kampanyayla kullanıcıların zihinlerinde Sandisk markasını multimedya ile eş değer konuma taşımayı hedeflediklerini açıkladılar. Sandisk şimdiden kampanya dahilinde Crystal Method gibi gruplarla sponsorluk ve reklam anlaşmaları imzalamış. Şirketin Latin Amerika pazarlama müdürü David Bullitt, bu yıl kart slotuna sahip cep telefonu satışlarının, kart desteği olmayan telefonlara karşı patlama yapacağını belirtti. Bu veriler ışığında Sandisk tarafından yapılacak cep telefonu hafıza kartı satışlarının 750 milyonu bulmasını beklediklerini söyledi.

SanDisk microSD Kart Pazarında Liderliğe OynuyorBullit "Bugün kullanımda olan pek çok dizüstü bilgisayar 30 GB'lık sabit sürücüye sahip. Önümüzdeki 12-18 ay içinde biz cep telefonları için 32 GB'lık depolama sunan kartlar satmaya başlayacağız. Telefonun kullanım alanının tanımını baştan sona değiştiriyoruz." diyerek sözlerini sürdürdü. Sandisk yetkilileri önceden duyurulan 12 GB'lık microSD kart yerine yaz aylarında 16 GB'lık daha büyük kapasiteye sahip modeli çıkaracaklarını duyurdular.

David Bullitt ayrıca, "MPEG4 ve 3GP video biçimleri üzerinde durarak microSD kartları, platformlar arası bir hale getirebiliriz. Örneğin Symbian işletim sistemi kullanan Nokia ve Motorola ile Windows Mobile 6 kullanan HTC cihazlar, farklı markalar tarafından üretildiklerine ve sahip oldukları farklı işletim sistemlerine bakmaksızın microSD kartları destekleyecek." diyerek microSD kartlar hakkındaki vizyonlarını ortaya koydu.

SanDisk microSD Kart Pazarında Liderliğe OynuyorSandisk'in küresel çapta bireysel pazarlama müdürü olan Michel Romero ise tüketici cephesinde gelişmekte olan bilinçle de microSD kartların gelişimi konusunda ilişki kurdu. Dijital fotoğraf makineleri yaygınlaşmaya başladıktan sonra olanların cep telefonları için de geçerli olduğunu belirtti. Romero "Eskiden her telefon hediye olarak verilen küçük hafıza kartları ile gelmekteydi. Ama müşteriler zamanla olayın farkına vararak bu küçük kartların telefonlarından tam performans almaları ve multimedya içeriklerini yanlarında taşımaları için yeterli olmadığını gördüler. Böylece üreticilerde cep telefonuyla birlikte çok küçük hafızalı kart hediye etme aldatmacasına son verdiler" diyerek cep telefonu hafıza kartlarının kullanıcılara ulaştırmasındaki eski yöntemlerden bahsetti.

SanDisk microSD Kart Pazarında Liderliğe OynuyorSandisk yetkilileri 2007'nin dördüncü çeyreğinde şirketin perakendeve toptan satışlar yoluyla toplam 41 milyon microSD ve M2 hafıza kart sattığını açıkladılar. Romero "Dijital fotoğraf makineli cep telefonu pazarına giderek daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekebilen modellerin girmesi(megapiksel rakamlarında ki büyüme) dosya boyutlarını da aynı oranda yükseltiyor. Kullanıcı eğilimlerine baktığımızda ise tüm fotoğraf albümlerini yanında taşımak isteyen insanlarla karşılaşıyoruz. Öte yandan neredeyse bütün cep telefonlarını birer taşınabilir medya oynatıcı haline getiren video oynatma desteği ve kullanıcıların kendi çektiği videoları da göz önüne aldığımızda büyük depolama alanı sunan microSD kartlara ve benzerlerine olan ihtiyacın giderek artacağın söyleyebiliriz." diyerek SanDisk'in diğer taşınabilir depolama biçimlerinin yanı sıra microSD karta da gereken yatırımları yapacağını ve pazarı büyütmek için kampanyalarına devam edeceğini söyledi.