SanDisk, dizüstü bilgisayarlar için SSD üretti



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

SanDisk, dizüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere geliştirilmiş, yüksek performanslı katı hal sürücüleri (SSD) geliştirdi.

pSSDYeni G3 dizüstü bilgisayarları ve pSSD katı hal diskleri , bir dizüstü bilgisayarın ömrünü uzatmak için sabit disklerin bir alternatifi olarak görülüyor. SanDisk ayrıca, SSD'lerin okuma ve yazma hızlarını sırasıyla saniyede 200MB ve 140MB'a çıkardığını iddia ediyor.

Bu performans değerleri doğru ise, bu sürücüler, Intel'in 10 kanallı tüketici sınıfı X25-M SSD sürücülerinin yazma hızını geride bırakıyor. X25-M modelinin okuma ve yazma hızı sırasıyla saniyede 250MB ve 70MB.

SanDisk'in yeni pSSD-P2 ve SanDisk pSSD-S2 SSD katı hal disklerine, SanDisk'in 43 nanometreli çok katmanlı NAND flash belleği yerleştiriliyor. Bu sürücülerin, 8GB, 16GB, 32GB ve 64GB kapasitelerde Şubat ayında piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

SanDisk'in Katı-hal Sürücüleri Genel Müdürü Rich Heye konuyla ilgili olarak, "Netbook'lar 2009 ve 2010 yılının en hızlı büyüyen bilgisayar sektörü oldu. Buna karşın katı hal sürücülerinin geniş anlamda netbooklarda kullanımı, kapasite, hız ve maliyet kısıtlamaları nedeniyle yetersiz kaldı." şeklinde yorum yaptı.