Sandisk Vista'dan Şikayetçi



Ekleyen
cetin
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

SanDisk yaptığı açıklamada, Windows Vista'nın solid state sürücüler için optimize edilmediğini açıkladı ve Vista ile tam uyumlu sürücülerin piyasaya sunuluşunun gelecek yıla ertelendiğini duyurdu.

Sandisk Vista dan ŞikayetçiKatı hal sürücüler (solid state disk-SSD) Apple Macbook Air ve Toshiba Portege R500 gibi günümüzün en gelişmiş dizüstü bilgisayarlarında sabit sürücü olarak kullanılıyor.

Yeni nesil SSD'ler çok daha karmaşık bir kumanda gerektirecek olan çok katmanlı hücre (multilevel cell-MLC) teknolojisini kullanacak. Bu sürücüler 128GB, 160GB ve sonrasında 256GB'lık kapasiteler ile piyasaya çıkacak.

SanDisk'in ikinci çeyrek gelirleri ile ilgili düzenlenen konferansta konuşan Başkan ve İcra Kurulu Başkanı Eli Harari, Windows Vista'nın solid state sürücüler için özel bir zorluk çıkardığını söyledi. Harari şöyle konuştu: "Dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlardaki Vista uygulamalarına girdiğiniz anda kendinizi zor bir durumun içinde bulursunuz çünkü Vista, flash hafızalı solid state diskler için optimize edilmemiştir_ Ne yazık ki Vista ortamındaki bu performans, piyasanın ihtiyaçlarını karşılamıyor ve bu yüzden bu yılın sonunda piyasaya sunacağımız yeni nesil sürücüleri ertelememiz ve yeniden tasarlamamız gerekti."

Harari bu durumun SanDisk'in mevcut planların gerisinde kalmasına neden olduğunu açıkladı ve "Bildiğiniz gibi gerçekten güzel bir kontrol teknolojimiz bulunuyor. Açıkçası biz Vista ortamındaki kısıtlamaları tam anlamıyla kavrayamadığımız için geride kaldık" dedi.