Samsung, SanDisk'i satın almak için verdiği teklifi geri çekti



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Samsung Elektronik, flash-disk üretici rakibi SanDisk'i satın almak için verdiği teklifi, iki şirket arasında 6 aydır süren ve bir ilerleme kaydedemeyen tartışmalara atıfta bulunarak geri çekti.

SamsungBu satın alma anlaşması, Samsung'un yerini piyasadaki bir numaralı flash disk üreticisi olarak epey sağlamlaştıracaktı fakat bunu başarmak, bazı hususlarda zor olabilirdi çünkü SanDisk geçtiğimiz günlerde iki numaralı flash bellek üreticisi Toshiba'yla birleşti. Bazı analistler, Samsung'un anti-tröst problemleriyle uğraşmak zorunda bile kalabileceğini tahmin ediyorlardı.

İlk olarak, SanDisk ve Toshiba, iki bellek çipi üretimi hattında ve ürettikleri çiplerde her iki tarafı da iki eşit yatırımcı olarak gören flash bellek üretimi konusunda iş ortaklığı için Japonya'da yeniden müzakerelere başlamıştı. Yeni anlaşmada, Toshiba tesislerin ve çıktının %65'ini alırken, geri kalan %35'i SanDisk alacaktı. Daha sonra günün ilerleyen saatlerinde SanDisk, yılın Haziran-Eylül çeyreğinde 250 milyon dolarlık işletim zararı olduğunu açıkladı.

SanDisk'e yazılan mektupta Samsung Elektronik CEO'su Lee Yoon Woo, sSandiskatın alma teklifini geri çekmelerine neden olarak pazartesi günü yaşanan iki olayı gösteriyordu. Samsung tarafından yayımlanan mektubun kopyasında şu ifadeler bulunuyordu:

"Sürpriz bir şekilde açıkladığınız çeyrek milyar dolarlık zararınız, Toshiba'yla olan ilişkinizle ilgili aceleye getirerek yeniden başlatmış olduğunuz müzakereler, kurumunuzun her alanında gerçekleşen personel iş kayıplarının risk profilinizi önemli ölçüde arttırması ve şirketinizin yaşadığı değer kayıpları gibi gelişmelerin sonuçları olarak, SanDisk hisselerini hisse başına 26 dolar vererek satın almakla artık ilgilenmiyoruz."