Nokia N810 WiMAX Las Vegas'ta Tanıtıldı



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Geçtiğimiz hafta Las Vegas'da gerçekleştirilen CTIA Kablosuz Teknoloji Fuarında görücüye çıkan Nokia N810 WiMAX, gözde İnternet tabletlerinden biri olacağa benziyor.

Nokia N810 WiMAX Las Vegas ta TanıtıldıGeçtiğimzi hafta Las Vegas'da gerçekleştirilen CTIA Kablosuz Teknoloji Fuarında görücüye çıkan Nokia N810 WiMAX, gözde İnternet tabletlerinden biri olacağa benziyor.

Nokia N810 WiMAX için Nokia N810'un kablosuz ağlara bağlanabilen yeni sürümü diyebiliriz. Nokia'nın Ultra Taşınabilir Bilgisayar (UMPC) sınıfında konumlandırdığı cihaz; 800x480 piksellik çözünürlük sağlayan 4.1inçlik dokunmatik ekran, yerleşik internet uygulamaları ve kızaklı QWERTY klavye gibi özellikler sunuyor. Nokia N810 WiMAX Las Vegas ta Tanıtıldı

Nokia N810 WiMAX'in tarayıcısı ile Web sayfalarını görüntüleyebilir, e-posta işlemlerinizi gerçekleştirebilir, MSN gibi anlık mesajlaşma programlarını kullanabilir, GPS desteği ile yönlendirme bilgileri alabilirsiniz. N810 WiMAX bunların yanı sıra; müizk ve video oynatma, görüntülü konuşma, Bluetooth ve mini USB 2.0 desteği sunuyor. Cihazın kullanıcı arabirimini oluşturan Nokia'ya özel Linux Maemo işletim sisteminin Flash tabanlı Web sitelerini görüntüleme ve Flash video oynatma özelliği de mevcut.

2008 yazında 470 $'lık fiyat etiketiyle Amerika pazarında satışa sunulacak Nokia N810 WiMAX'in Türkiye' ye geliş tarihi ise henüz belirsiz.