Nokia uygulamalar mağazası 20.000 başlıkla açılıyor



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Nokia, Ovi adını verdiği uygulamalar dükkanının 20.000'den fazla başlıkla bu ayın sonunda hizmete gireceğini açıkladı.

Nokia N97Ovi Mağazası'nın açılacağı geçtiğimiz Şubat ayında duyurulmuş ve mağazadan Symbian S40 ve S60 platformunda çalışan mobil telefonlar için uygulamalar yüklenebileceği belirtilmişti.

Ovi Mağazası, yakın zamanda piyasaya sürülecek olan Nokia'nın amiral gemisi dokunmatik ekranlı yeni nesil N97 modelinde önyüklü olarak kullanıma sunulacak. Nokia'nın açıklamasına göre bu modelden sonraki Nokia ürünlerinde de Ovi kullanıma hazır durumda olacak. Hali hazırda Nokia telefon sahibi olan kullanıcılar ise Ovi'yi cihazlarına online yükleyebilecekler (www.ovi.com/services)

Ovi Mağazasının içeriği oldukça gelişmiş gözüküyor. Yazının başlığında da bahsi geçen 20.000'in üzerindeki içerik; videoları, müzikleri, oyunları ve diğer eğlence tabanlı öğeleri kapsıyor.

Kullanıcılarına zengin bir içerik sunan Ovi bunun yanısıra telefon uygulamaları teknolojisine bazı yenilikler de sunuyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre Ovi Mağazası; kullanıcıyı ve içerik isteğini bulunduğu yere göre tahmin edebilecek (ve birçok yeni Nokia modelinde bulunan) GPS çiplerinden kullanacak.

Ovi Store aynı zamanda yeni ürün bilgilerinin ve güncellemelerin bir arada bulunduğu Nokia platformu olacak.