Nikon'dan Wireless Destekli Yeni Fotoğraf Makineleri



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Nikon, Coolpix serisinin kompakt modelleri olan Coolpix S52 ve Coolpix S52C'nin yanı sıra "Super Zoom" serisinin 9.3 megapiksellik yeni üyesi Nikon Coolpix P80 dijital fotoğraf makinesini duyurdu.

Nikon, Coolpix serisinin kompakt modelleri olan Coolpix S52 ve Coolpix S52C'nin yanı sıra "Super Zoom" serisinin 9.3 megapiksellik yeni üyesi Nikon Coolpix P80 dijital fotoğraf makinesini duyurdu. Kablosuz ağlara (Wireless) bağlanarak fotoğrafları e-posta ile gönderme gibi pek çok gelişmiş özelliğe sahip yeni Nikon Coolpix makineler baştan sona yenilenen dış görünümleriyle de kullanıcıların ilgisini toplayacağa benziyor.

Nikon dan Wireless Destekli Yeni Fotoğraf MakineleriNikon Coolpix S52
ve S52c; 9.3 megapiksellik çözünürlük sunan CCD sensör, 3x optik zoom yapabilen 38 - 114mm objektif, optik sarsıntı azaltma (VR) ve yüz tanıma özelliklerini paylaşıyorken, S52c kablosuz ağlara bağlanabiliyor. Nikon Coolpix S52 ve S52c, fotoğraf çekmenizi kolaylaştıracak ve çektiğiniz fotoğrafları detaylarıyla inceleyebileceğiniz 3 inçlik Lcd ekrana sahip. Ayrıca 2000 ISO hassasiyetine çıkabilen sensör sayesinde düşük ışık koşullarında dahi net fotoğraflar çekebilirsiniz.

Coolpix 52c'de serinin önceki modeli 51c gibi, bütünleşik Wireless özelliği ile kablosuz ağlar yoluyla internete bağlanabiliyor. Böylece Coolpix 52c ile doğrudan makine üzerinden Nikon'un fotoğraf paylaşım ve kaydetme servisi "my picturetown"a girerek fotoğraflarınızı sevdiklerinize elektronik posta olarak gönderebiliyorsunuz.

Nikon, Coolpix S52c ve Coolpix S52 modellerinin 2008'in ikinci yarısından itibaren 280$ ve 250$'lık fiyat etiketleriyle satışa sunacağını açıkladı.

Nikon dan Wireless Destekli Yeni Fotoğraf MakineleriNikon'un daha uzman fotoğrafçıların ihtiyaçlarını karşılamak içinçıkardığı P Super Zoom serisinin son üyesi de Coolpix P80 oldu. Nikon Coolpix P80, Optik Sarsıntı Azaltma (VR) teknolojisine sahip 18x zoomyapabilen 27 - 486mm (35mmm film eşdeğeri) objektifiyle kullanıcıların geniş açıdan dar açıya her türlü fotoğraf ihtiyacını karşılamak için tasarlanmış. Nikon Coolpix P80'de; 10.1 megapiksellik çözünürlük sunan CCD sensöre, optik vizöre(bakaç) ve 2.7 inçlik LCD ekrana sahip. Mevcut 15 sahne ve film modunun yanı sıra; makinenin tamamen manüel olarak ayarlanabilen enstantane, diyafram, beyaz ayarı gibi pek çok profesyonel ayarlama seçeneği mevcut. Bu gelişmiş ayarlamaları kullanarak sensör hassaslığını 6400 ISO'ya çıkarabilir; 3 megapiksel ya da daha düşük çözünürlüklerde 30 adeti geçmemek koşuluyla saniyede 13 kare fotoğraf çekebilirsiniz. Nikon Coolpix P80 ayrıca önceden hafızasına alacağınız 12 farklı yüzü daha sonra fotoğraf çekerken otomatik odaklama yaparken ayırt etmesine olanak veren gelişmiş yüz tanıma teknolojisine de sahip.

Nikon Coolpix P80'nin, 2008'in ikinci yarısında 400$'lık bir fiyat etiketiyle satışa sunulacağı açıklandı. Nikon yetkilileri yukarda bahsi geçen her üç dijital fotoğraf makinesinin de kayıt/depolama işlemleri için SD/SDHC çıkarılabilir medya kartı destekleyeceklerini açıkladı.