Sony Pictures, veri merkezi için "Yeşil Güç" kullanıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Sony Pictures Entertainment, yeni bir yeniden kullanılabilir enerji programına kaydolmak amacıyla, veri merkezi operatörü 365 Main'in ilk müşterisi oldu.

Sony Pictures LogoBirçok şirket, veri merkezi elektrik tüketimini azaltma yöntemi olarak, sunucu bilgisayarların birleştirilmesini ve sanallaştırmayı görürken, Sony Pictures Entertainment, veri tesislerine enerji sağlamak için Güneş'i, rüzgârı ve diğer yeniden kullanılabilir enerji kaynaklarını kullanarak çok daha "yeşil" (çevreci) bir adım atıyor.

Salt River Projesi'nin Çevreci Enerji programı dâhilinde, Sony Pictures gibi, 365 Main'in Chandler'deki veri merkezi istemcileri, kendi bilgisayar merkezlerini, Güneş, rüzgâr, Dünya'nın ısısı, akarsu ve atık doldurmadan alınan çöplerin ayrıştırılması gibi "temiz" enerji kaynaklarıyla çalıştırmak için kaydolabiliyorlar.

"Sony Pictures, şirketin karbon salınımını azaltacak enerji kaynaklarını mümkün olduğunca ilk plana alan ve bu "temiz" enerji hareketine katılan ilk şirket. Bunun bir standart haline dönüşmesini umuyoruz." diyor 365 Main'in pazarlama ve strateji başkan yardımcısı Miles Kelly ve Chandler tesisinin, 365 Main'in beş veri merkezinden en büyüğü olduğunu da sözlerine ekliyor. San Francisco'da bulunan veri merkezi operatörü, operatörün diğer elektrik sağlayıcıları tarafından böyle bir programın uygun hale getirilmesi durumunda, diğer veri merkezleri istemcilerine de kullanılabilir enerji kaynakları sunmayı umuyor.

Sony Pictures Entertainment'ın kıdemli yardımcı başkanı ve CIO'su Rick Hopfer, Sony Pictures'ın veri merkezlerinde kullanılabilir enerji kaynaklarına yönelme hareketinin, şirketin yeşil ve çevreci hareketlere verdiği önemi yansıttığını söylüyor. Şirketin diğer çevreci girişimlerinin arasında Güneş enerjisiyle çalışan bir stüdyo kurmak, tonlarca elektronik atığı filmlerin dijital dağıtımına dönüştürerek, çok büyük miktarlardaki boş filmlerin üretimini, dağıtımını ve atılmasını azaltmak gibi projeler bulunuyor.

Hopfer, Amerika'daki Sony Şirketi'nin alt birimi olan Sony Pictures'ın, IT kısmında da daha verimli enerji kullanan sunucular, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar kullandığını ve sunucu bilgisayarların birleştirilmesi ve sanallaştırma (virtualization) gibi diğer enerji tasarrufu sağlayacak yöntemleri değerlendirmeye aldığını söylüyor.

"Yeşil (çevreci)bilgisayarcılık hem iş için hem de çevre için yararlıdır." şeklinde konuşuyor Hopfer ve veri merkezlerini çalıştırmada, kullanılabilir enerji kaynaklarını kullanmanın Sony Pictures'ın karbon salınımını önemli ölçüde azaltacağını ifade ediyor. Sony Pictures'ın Çevreci Enerji programı dâhilinde şirketin karbon salınımının üç yıl içerisinde 19,710 ton azalacağını ve bu rakamın, 3.240 arabayı trafikten çekmekle azaltılacak karbon salınımıyla eş değer olduğunu söylüyor Hopfer.

Hopfer, her ne kadar bu tasarrufun ne kadar olacağını hesaplamaktan kaçınsa da program ayrıca, önümüzdeki üç yıl boyunca şirketin maliyetlerinde tasarruf 365 Mainda sağlayacak. Salt River Projesi'nin yeniden kullanılabilir enerji kaynaklarının, Sony Pictures'ın Kaliforniya tesislerinde kullanılan elektrikten daha ucuz olduğunu söyleyen Hopfer, Kaliforniya'da elektriğin çok pahalı olduğunu da sözlerine ekliyor.

Kaliforniya'daki elektrik faturalarıyla karşılaştırıldığında Sony Pictures'ın, Chandler veri merkezinde Salt River Projesi'nin Çevreci Enerji programı dâhilinde kullanılan yeniden kullanılabilir enerjinin %5 ila %15 daha pahalı olmasına rağmen, yine de enerji tasarrufu sağlayacağı belirtildi. Hopfer, Amerikalı kamu hizmeti şirketlerinin de yeniden kullanılabilir enerji kaynaklarını seçmesiyle, bu maliyetin düşeceğini söylüyor.