Fujitsu-Siemens bilgisayarlarında "yeşil" etiket bulunacak



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Fujitsu Siemens, enerji tasarrufuyla ilgili bilinçlendirmenin sağlanması için yeni bilgisayarlarına özel tasarlanmış "yeşil etiket"ler yapıştıracak.

Fujitsu-Siemens - Green ITFujitsu Siemens Computers, tüketicilerin çevre dostu ürünleri kolay bir şekilde tanımalarına yardımcı olmak amacıyla yeni bir "yeşil etiket" tasarımı çıkardı.

Bu etiket, her ürünün enerji tasarrufuyla ilgili aldığı notu ve üretilmesinden ömrünün sonuna kadar ürünün çevresel etkisini ve aynı zamanda geri dönüştürülebilme özelliğini temsil ediyor. Ürünler, 1 ila 3 yıldız arasında not alacak. Lifebook ve Esprimo dizüstü bilgisayarları, bu etiketi taşıyacak ürünler arasında yer alıyor.

Bu yeni etiketler hakkında açıklama yapan Fujitsu Siemens'in baş teknoloji yöneticisi Dr. Joseph Reger, "Yeni Green IT etiketi, IT ürünleri satıcıları arasında çevre - duyarlı işlemlerin ve teknolojilerin geliştirilmesi ile ilgili öncü şirket olma isteğimizi vurguluyor ve sürdürülebilir bilgisayar teknolojileri üretme konusunda büyük adımlar attığımızı açık ve net bir şekilde gösteriyor." diyerek benzer uygulamaların devam edeceği sinyalini verdi.

Yandaki etiket, bu aydan itibaren üretilen ürünlerde yer alacak.