Dünyanın en ince ekranlı LCD televizyonu sadece 9.9 milimetre kalınlığında



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Sony firması, firmanın tarihi boyunca üretmiş olduğu, en inanılmaz televizyonlarından birisini daha duyurdu. Sony'nin KDL-40ZX1 isimli LCD televizyonu, sadece 12.2 kilogramlık bir ağırlığa sahip ve 9.9 milimetrelik kalınlığıyla, dünyada şimdiye kadar üretilmiş olan en ince ekranlı televizyonu.

KDL-40ZX1Her şeyi daha da güzelleştirebilmek istercesine, 1080p çözünürlük kapasitesine sahip olan ZX1, hızlı hareket eden sahnelerde daha da geliştirilmiş bir görüntü kalitesi sunabilmek için, 120Hz frekanslı 'MotionFlow' (Hareket Akışı) isimli bir özelliğe ve "Bravia Engine 2" motoruna sahip. Bu harika televizyonun; 3.000:1 değerindeki kontrast oranı ve 178 derecelik bir açıya kadar, görüntü verebilme gibi özellikleri, birçok tüketiciyi mest edecek özelliklerden. KDL-40ZX1, onu evinizin duvarına asmanız için adeta size yalvaran, 40 inç'lik bir ekrana sahip, kesinlikle mükemmel bir televizyon.

Bu harika LCD televizyonun, inanılmaz derecede ince yapılı profilinin dışındaki, en ilgi çekici özelliklerinden birisi de, bu televizyonun kablosuz bir HD (High Definition / Yüksek Çözünürlük) baz istasyonu ile birlikte gelmesi. Sonyı, KDL-40ZX1 modeli ile birlikte gelen bu HD baz istasyonunun, maksimum kapsama alanı hakkında bir bilgi vermemiş. Televizyonla birlikte gelen bu HD baz istasyonunun, bir WHDI baz istasyonu olduğu kabul edersek ve bu fonksiyona sahip olan daha önceki Sony ürünlerini düşünürsek, bu mesafenin yaklaşık olarak 20 metre olduğunu söyleyebiliriz (Bu doğrulanmış bir bilgi değildir!).



ZX1'in kablosuz baz istasyonu, 3 adet HDMI, 2 normal bileşen, bir S-Video ve bir VGA giriş soketini destekleyebiliyor. Bu harika HD baz istasyonunda, bir AV fare girişi, USB girişi, LAN girişi ve hatta standart bir telefon girişi bile bulunuyor! USB girişi, Sony marka fotoğraf makinenizi ya da kameranızı televizyona bağlayarak, fotoğraflarınızı ve videolarınızı, "Full HD" (Tam HD) kalitesinde görüntülemenize olanak sağlıyor.

KDL-40ZX1-1 KDL-40ZX1-2 KDL-40ZX1-3

Fakat görünüşe göre bu baz istasyonu, videolarınızı kablosuz olarak sadece 1080i çözünürlüğünde aktarabiliyor. Sony firması aynı zamanda, bu HD baz istasyonunun sadece bir HDMI girişini destekleyen, kablolu bir modelini de piyasaya çıkaracak (Bu haber doğrulanmıştır!). Bundan dolayı da, bu LCD televizyonun kendisinin, sadece tek bir HDMI girişini destekleyeceğini ve bu durumun da, bir baz istasyonunun alınmasını büyük bir zorunluluk haline getireceğini söylemek, oldukça mantıklı olur. Güzel haberler, bunlarla da sınırlı kalmıyor! Bu harika televizyonun, aynı zamanda renk seçeneklerinin de olduğundan bahsetmiş miydik?