Dolby Labs Lisanslama Sistemini Yenilediğini Duyurdu



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Dolby Labs, masaüstü ve dizüstü bilgisayar ürünlerinde kullanılan Dolby lisanslama sistemini ve logosunu yenilediğini duyurdu

Dolby Labs Lisanslama Sistemini Yenilediğini DuyurduDolby Labs, masaüstü ve dizüstü bilgisayar ürünlerinde kullanılan Dolby lisanslama sistemini ve logosunu yenilediğini duyurdu. Bilgisayar üreticileri, donanım şirketleri ve yazılım firmaları ile ortak çalışan Dolby, sertifikasyon sistemini uygun donanım ve yazımlara patentli teknolojisinden faydalanma ve Dolby Labs. logosu taşıma lisansı sağlıyor. Bu lisanslama çerçevesinde piyasada satılan bazı masaüstü bilgisayarlarda, dizüstüler de ve ses kartlarında Dolby Logosu bulunuyor.

Şirketin bugün açıkladığı yenilemelerle şu an kullanımdaki "Dolby Sound Room" logosu 2. nesile taşınmış oldu. Yenilenen logo altındaki donanımsal yapıya baktığımızda iki hoparlörden oluşan kurulumları ve kulaklıkları kapsadığını görüyoruz. Dolby yetkilileri lisans yenilemesiyle donanımlara eklenen yeni teknolojilerin; ses alanı geliştirici (Sound Space Expander), doğal bass ve kulaklıklar için sanal Dolby Surround olduğunu kaydettiler.