LiMo, Openwave tarayıcısını ve mesaj sistemini satın aldı



Ekleyen
cetin
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

LiMo kurumunun bir üyesi olan ünlü mobil Linux şirketi Purple Labs, Openwave şirketinin tarayıcı ve mesajlaşma yönlerini satın aldı.

LiMo kurumunun bir üyesi olan ünlü mobil Linux şirketi Purple Labs, Openwave şirketinin tarayıcı ve mesajlaşma yönlerini satın aldı.

LiMo, Openwave tarayıcısını ve mesaj sistemini satın aldıOpenwave; Orange, Telefonica, T-Mobile, Virgin Mobile, Vodafone, Sprint ve Verizon Wireless gibi dünyanın en büyük 12 cep telefonu operatörüne mobil istemci yazılımı sağlıyor. Şirketin, ticaret birimi genel menajeri Gordon Tsang dâhil olmak üzere yaklaşık 80 çalışanının Purple Labs firmasının bünyesine katılması bekleniyor.

Bu satın almayla birlikte Purple Labs, artık toplamda dünyadaki cep telefonlarının yüzde sekseninden fazlasını üreten en iyi 5 telefon üreticisine mobil tarayıcı sağlayacak konuma geldi.

Purple Labs'da üst düzey bir yönetici olan Simon Wilkinson, telefon üreticilerine 17 Temmuz'da Openwave'in mevcut ürünlerinin korunacağını söylediği bir mektup yolladı. Ayrıca Purple Labs'in yeni nesil internet tarayıcısı ve diğer gelişmiş mobil internet teknolojilerine yatırım yapacağını da belirtti.

Wilkinson mektubunda "Şu an yalnızca Vodafone ve Orange gibi LiMo üyelerinin beklentilerine yoğunlaşmış durumdayız ve bunun nihai olarak müşterilerimiz için yeni piyasa fırsatları yaratacağına inanıyoruz" diye yazdı.

Bu hafta yayınlanan başka bir demeçte Openwave'in bir başka üstdüzey yöneticisi Bruce Coleman şirketinin artık daha çok "ağ tabanlı önerilere" yoğunlaşacağını açıkladı.