Google'ın gizli sosyal ağ projesi ortaya çıktı!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
09.12.2010

Google'ın bir süredir dillerde olan gizli sosyal ağ projesine ait bir ekran görüntüsü ortaya çıktı.

Google\ ın gizli sosyal ağ projesi ortaya çıktı!Bir süredir Google'ın gizlice bir sosyal ağ projesi üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Ne kadar gizli tutulsa da proje üzerinde ki sır perdesi her geçen gün biraz daha aralanıyor. Geçen hafta bir soru-cevap portalı olan Quarra'da yayınlanan bir mesaj da projenin kod adının Emerald Sea ya da Emerald City (Zümrüt Denizi - Zümrüt Şehri) olduğu ortaya atılmıştı. Dün de TechCrunch sitesi bir ekran görüntüsü yayımladı ve projenin adıyla ilgili yeni bir iddia da bulundu.

TechCrunch'ın haberine göre önce Google Me ardından Emerald Sea olarak bilinen projenin şu an ki adı Google +1. TechCrunch'ın ele geçirdiği aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi Google +1 projesi, Google'a bağlı sitelerde sayfanın üstünde çıkan bir araç çubuğu (toolbar) olarak işlev görüyor.

araç çubuğunda bir paylaş butonu (share), Google hesabı için bir ikon ve Google kullanıcı adı gözüküyor. Google.com'un yanında ne için olduğu anlaşılamayan bir sayaç bulunuyor. Sayacın yanındaki çark ikonu da büyük ihtimalle ayarlar/seçenekler menüsünü simgeliyor. Tabii büyük, kırmızı CONFIDENTIAL! (Gizli) yazısı da TechCrunch ile resmi paylaşan kişinin yapmaması gereken bir şey yaptığının göstergesi adeta.

TechCrunch, kaynaklarının ekran görüntüsünün doğruluğunu onayladığını belirtiyor ama tabii Google'dan resmi bir açıklama gelmediği sürece Google için sürece sızıntının gerçekliğinden emin olamayız.

Google  ın gizli sosyal ağ projesi ortaya çıktı!