Cerrahi görüntüleme sistemine ödül



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Yüz ameliyatları, yanıklar ve ortodonti tedavilerinde önemli yarar sağlayabilecek yeni bir görüntüleme programı, en büyük yenilik ödülünü kazandı.

Dimensional ImagingGlascow'da bulunan Dimensional Imaging (Boyutsal Görüntüleme) merkezinde görev yapan Dr. Colin Urquhart, Edinburgh Kraliyet Topluluğu (RSE)'ndan Gannochy Trust (Gannochy Derneği) yenilikçilik ödülünü almaya hak kazandı.

DI3D sistemi, bir bilgisayarda fotoğrafları kullanarak canlı gibi 3 boyutlu görüntüler üretiyor.

Bu sistem, bir süredir yüz ameliyatlarında dünyanın her yerinde kullanılıyor. Colin Urquhart bu ödüle layık görülmesinin kendisini çok onurlandırdığını söylüyor ve ekliyor: "Boyutsal Görüntüleme'yi (Dimesional Imaging) kurmak için İskoçya mükemmel bir yer. Çünkü İskoçya'daki üniversiteler, görüntü işleme ve bilgisayar vizyonunda birçok önemli, dünya lideri bilgilere ve yeniliklere erişmemize olanak tanıyor.

Bu ödül, beni ve çalışma arkadaşlarımı daha da teşvik edecek muazzam bir ödül. Çalışma arkadaşlarımla olan ekip çalışmamızı ve sürekli geliştirdiğimiz yenilikleri paha biçilemez olarak görüyorum.
"

Hastaların canlı gibi görünen yüz modelleri, hem cerrahi müdahaleden önce hem de cerrahi müdahaleden sonra yapılabiliyor. Bu yüz modelleri, klinisyenlerin ameliyatın nasıl görüneceğine dair fikir edinmesini sağlayan simülasyonlar olarak kullanılıyor.

Dr Urquhart, Edinburgh Kraliyet Topluluğu (RSE)'nun vereceği ödülü Cuma gecesi düzenlenecek bir törenle alacak.

Dimensional ImagingSistem, bir süredir yüz ameliyatları alanında kullanılıyor.

Doktor Urquhart, ayrıca 100.000 dolarlık bir ödül ve özel olarak düşünülmüş bir altın madalyaya da layık görüldü.

Edinburgh Kraliyet Topluluğu (RSE) başkanı Lord Wilson, "Dr. Urquhart'ın geliştirdiği bu yenilik, birçok kişinin yaşamında, gerçek ve uzun süreli bir farklılık yaratma potansiyelinesahip.

Bu Boyutsal Görüntüleme (Dimensional Imaging) yönteminin doğruluğu ve yüksek çözünürlüğü, geniş kapsamlı kullanımlar için bir fırsat sunuyor.

Lord Cullen'in başkanlık ettiği heyetimiz, bu yenilikten gerçekten çok etkilendi. Ve sevinerek söylüyorum ki, Gannochy Derneği'nin cömert desteği sayesinde Dr. Urquhart'ın başarısını fark etme fırsatı bulduk.
" sözleriyle bu teknolojiye verdiği önemin altını çizdi.

Bu teknoloji, ortodonti, psikoloji ve eğlence oyunları ve film endüstrisi gibi alanlarda geniş bir kullanım alanı buluyor.