Sony "Canlı Görüntüleme" Özelliğine Sahip 2 Yeni D-SLR' sini Duyurdu



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Canon ve Nikon'la mücadele edip Pazar payını arttırmayı hedefleyen SONY; Canlı Görüntülemeli LCD ekrana sahip iki yeni D-SLR dijital fotoğraf makinesini duyurdu.

Sony AlphaCES fuarında A200 dijital SLR fotoğraf makinesini daha henüz duyurmuşken, Sony Alpha serisine katılacak 2 yeni D-SLR fotoğraf makinesini, iki yeni objektifle birlikte geçtiğimiz günlerde basına lanse etti. Lanse edilen ürünler; A300 ve A350 dijital SLR fotoğraf makineleri ile birlikte SAL 70-300mm f/4.5-5.6 G SSM ve Carl Zeiss Vario Sonnar T* 24-70mm f/2.8 ZA SSM objektifleri oldu. Bu yıl PMA'da giriş seviyesi yeni D-SLR'ler lanse eden Canon ve Nikon'a karşı, Sony'nin yeni Dijital SLR fotoğraf makineleri sahip oldukları özgün teknolojiler ve düşük fiyatlandırmaları göz önüne alındığında D-SLR pazarında ki rekabeti kızıştıracak gibi görünüyorlar.

Her iki D-SLR 'de LCD ekranlarından Canlı Görüntüleme (Live View) özelliğine sahip, böylece fotoğraf çekerken gözünüzü vizöre dayamak yerine LCD ekrandan karenize bakabilirsiniz. Sony basın toplantısında A300 ve A350'nin sahip olduğu Canlı Görüntüleme özelliğinin makinenin otomatik odaklama hızını düşürmediği ve sahip olduğu özgün beşgen ayna eğme mekanizmasının ışığı, kararlı hale getirilmiş bir görüntüleme sensörüne göndermesine dayanan bu teknolojisiyle, dijital fotoğraf makinelerinin piyasada ki diğer tüm Canlı Görüntüleme teknolojilerinden daha hızlı ve daha verimli çalıştığını öne sürdü. Sony 2 sensöre sahip olduklarından ister canlı görüntüleme isterse optik vizörden çekim yapılsın hem A300'ün hem de A350'nin enstantane hızının aynı kalacağını iddia etti.

Her iki D-SLR 'de eğilebilen 2,7 inch'lik LCD ekrana, makine gövdesinde titreşim önleyiciye ve 3200'e kadar ISO hassasiyetine sahip. Aynı gövde tasarımını kullanan iki makinenin arasında ki temel farklılık ise A300'ün 10,2 megapiksel, A350'nin de 14,2 megapiksellik fotoğraf çözünürlüğü sunması.

Sony'nin Dijital Fotoğraf Makineleri Pazarlama Müdürü Phil Lubell; "D-SLR sistemlerine geçmeye meyilli kullanıcılar; hız ve performanstan ödün vermeden Diital SLR fotoğraf makinelerinde de bas çek makinelere benzer bir çekim deneyimi yaşamak istiyorlar." dedi ve "Hızlı Otomatik Odaklamaya sahip Canlı Görüntülemeli bu yeni modeller ilk kez DSLR alacak kullanıcılara aşina oldukları bir çekim stilinde profesyonel ekipman kullanma şansı tanıyacaktır" sözleriyle kullanıcıların bu yeni modelleri beğeneceği umudunu taşıdığını söyledi.



APS-C CCD görüntü sensörü ve BIONZ® görüntü işleme motoru sayesinde bu yeni modeller iyi detaylara, yüksek tonlamalara ve canlı renklere sahip fotoğraflar üretebiliyor. Ayrıca düşük ışık koşullarına sahip ortamlarda fotoğraflarda ki bulanıklığı önlemek için normalden(elinizin titremesini fotoğrafa yansıtmayacak yüksek enstantane hızları) 2,5-3,5 durak daha düşük hızlarırahatça kullanmanız için her iki makine de gövdelerinde Super SteadyShot® titreşim önleyiciye Sony Alpha A200sahiptir. Sony'nin gövdeyle bütünleşik titreşim önleyicisinin en büyük özeliği diğer markaların objektiflere özel olarak sunduğu bu teknolojinin; tüm Sony Alpha, Minolta Maxxum, Carl Zeiss ve 3.parti objektiflerle kullanılabilmesidir. Bunlarla birlikte A300 ve A350 sahip oldukları D-Range Optimizer ile yüksek kontrastlı ortamlarda dahi zengin tonlamalara ve yumuşak renk geçişlerine sahip fotoğraflar elde etmenizi sağlar.

Carl Zeiss Vario Sonnar T* 24-70mm f/2.8 ZA SSM objektif Sony ve Carl Zeiss tarafından birlikte geliştirilmiş yüksek kaliteli bir optik. Fokal aralığı boyunca sunduğu 2.8'lik diyafram açıklığı, sahip olduğu Sony'nin Süpersonik Odaklama Motoru (SSM), Carl Zeiss T kaplaması sayesinde piyasadaki en kaliteli Standart Zoom objektiflerden biri haline geliyor. Bu objektifi 2.8 diyafram açıklığında titreşim önleme özelliğine sahip tek standart zoom olarak dahi niteleyebiliriz.

Sony Alpha 70-300mm f/4.5-5.6 G SSM objektif ise Sony'nin üst sınıf optiklerini nitelemek için kullandığı "G" damgasını taşıyan kopmak ve yüksek performanslı bir tele objektif. Objektifte kullanılan ED tipi optikler kromatik sapmaların önüne geçer ve ortadan kenarlara kadar yüksek keskinlikte fotoğraflar elde etmenizi sağlar. Bu objektifte sessiz ve hızlı odaklama için Sony'nin Süpersonik Odaklama Motoru (SSM) kullanılmış.

Sony A300'ün 18-70mm f3.5-5.6 standart zoom objektifle tavsiye edilen Türkiye satış fiyatının 1,500 YTL iken Sony A350'nin 18-70mm f3.5-5.6 standart zoom objektifli kit fiyatının ise 2,000 YTL olduğu açıklandı. Yapılan açıklamalara göre Carl Zeiss Vario Sonnar T* 24-70mm f/2.8 objektif 2500 YTL, Sony Alpha 70-300mm f/4.5-5.6 G objektif ise 1000 YTL'den satışa sunulacak.