Canon Powershot Serisini Güncelledi



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Canon geçtiğimiz günlerde Powershot dijital fotoğraf makinesi serisini Powershot SD890IS, SD790IS ve SD770IS adlı modellerle güncelledi.

Canon Powershot Serisini GüncellediYeni modellerin hepsi; 10 megapiksellik çözünürlük sunan ccd sensör, optik görüntü sabitleyici ve yüz tanıma sistemi ile donatılmış. Makinelerdeki temel farklılıklar gövde tasarımından kaynaklansa da tüm modellerin eş değer görüntü kalitesine sahip olduğunu söylenebilir. SD850'nin yerine geçecek olan halefi SD890IS'de 5x optik zoom yapabilen 37-185 mm'ye eş değer objektif ve 2.5 inç boyutlarında LCD ekran kullanılmış. Powershot SD890IS için yeni modeller içinde en büyük boyutlara sahip olanı diyebiliriz.

SD750'nin yerini alacak olan SD790IS ise, 3x optik zoom yapabilen 35-105 mm'ye eşdeğer objektif ve 3 inçlik bir LCD ekranla donatılmış. Bu 3 dijital fotoğraf makinesi modeli içinde en çok değişikliğe uğrayan model SD790IS olmuş. Yerine geçtiği SD750'nin arkasında bulunan kontrol tekerleği ve ayarlama düğmeleri yeniden tasarlanarak dokunmatik bir hale getirilmiş. Yeni modeller arasın da en düşük fiyat etiketine sahip model olan SD770IS ise fotoğraf kalitesinden bir ödün vermiyor.

Canon Powershot Serisini GüncellediBu serinin tüm modellerinin paylaştığı ortak özelliklerinden biride Canon'un yüz tanıma sistemidir. Yüz tanıma sistemi dokuz farklı yüzü hafızasınaalıp, kullanıcılara belirli bir sahne çekerken farklı otomatik odaklama seçenekleri sunuyor. Örneğin hafızadaki yüzlerden seçilene göre fotoğraf makinesi otomatik olarak beyaz ayarını, flaş ayarını ve gerektiğinde poz telafisini kendi ayarlıyor. Powershot serisinin yeni üyelerinde bulunan gelişmiş özelliklerden biri de IS adlı optik görüntü sabitleme sistemidir. Canon optik görüntü sabitleme sistemi; hareket algılayıcı, yüksek ISO'ya otomatik geçiş ve kumlanma (noise) giderici ile ortak çalışarak: düşük ışık koşullarında meydana gelen bulanık fotoğrafları büyük oranda engelliyor. Canon yetkilileri bu makineler ile bulanık fotoğraf çekmenin gerçekten çok zor bir iş olduğunu kaydettiler.