BMW, Açık Kaynak'la arabanıza şekil yapmak istiyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Açık kaynak (open source) yazılımları, ERP sistemlerinden e-postalara kadar hemen her alanda kullanılıyor. Ancak BMW'nin açık kaynak (open source) ile ilgili çok daha güzel planları var...

BMW, geçtiğimiz günlerde, açık kaynak (open-source) araba programlama platformunu hayata geçirmek için ortaklar aradığını açıkladı. Alman otomobil devi, açık kaynağın (open source) teknolojideki hızlı gelişmelere ve multimedya ve dijital eğlence alanındaki özelliklere ayak uydurma potansiyelinden yararlanmak için gerçekten çok istekli.

BMW Açık Kaynak

Automotive News'in haberinde, "BMW'nin tüm isteğine karşın bu konuyla ilgili bir panele katılan Chrysler, Ford, General Motors ve Honda otomotiv şirketlerinden hiçbiri, henüz BMW'nin açık kaynak (open source) ile ilgili attığı bu adımı resmi olarak atmadı." dendi. BMW'den yapılan açıklamada, önümüzdeki 5 ila 7 yıllık süreçte 200,000 ya da üzerinde satacak bir aracın içinde açık kaynaklı (open source) bir sisteme sahip olmak istedikleri belirtildi.

Peki, BWM, açık kaynak (open source) geliştiricileri için resmi bir araba haline mi geldi?

BMW, elbette ki bu konunun içinde, hayır amacıyla yer almıyor. Alman otomotiv devi, açık kaynağa (open source) ihtiyaç duyuyor çünkü "Haber-eğlence ve eğlence sektöründeki hızlı gelişmeler, bizim de bu gelişmelere hızlı bir şekilde ayak uydurmamızı gerektiriyor." diyor BMW'nin sürüş yardımı, elektrik ve elektronik ağları ile ilgili bölümünün yardımcı başkanı olan Gunter Reichart. Diğer bir deyişle, tescilli yazılımlar yeterince hızlı yenilenmiyor bu yüzden hiçbir araba şirketi için tekerleklerini, oldukları gibi yeniden icat etmek mantıklı bir olgu olarak gözükmüyor.