Teknosa 30 mağaza kapattı



Ekleyen
system
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Mağaza atağına kalkan, bir anda 200 mağazayı deviren Sabancı Grubu şirketi Teknosa sessiz sedasız 30 mağaza kapattı... Neden mi?

TeknosaTeknosa'nın son dönemde 30 mağazasını kapatması, tekno market piyasasında dedikoduları da beraberinde getirdi. Business Week dergisinin Türkiye edisyonunda yer alan "Teknosa'da neler oluyor?" başlıklı, kısa haber analizde, şirketin 2007-2008 döneminde mağaza atağına kalkmasına karşın, yine aynı dönemde kapanan mağaza sayısında da ciddi artış olduğu belirtiliyor.

Sektörden bir isimin Teknosa'nın son dönemde 30 mağaza kapattığını söylemesiyle, haber analize dönüşen bilgilerle birlikte şirketin Genel Müdürü Mehmet Nane'nin de görüşlerine yer veriliyor.

Mehmet Nane, bu kapanışların sektördeki durgunluktan ve daralmadan olmadığının altını çiziyor. Nane, "Bunlar tamamen istikrarlı büyüme stratejisiyle ilgili" diyor. "Dijital kameralara gelen ÖTV'yi düşününce pazar liderinin işi zor" denilerek son virajına girilen analiz, "Mehmet Nane umutlu: 'İndirim yerine reklam ve müşteri memnuniyeti yatırımları ile durgunluk sürecini aşacağız.'" cümlesiyle son buluyor.

Bu yılın haziran ayında şirketin açıkladığı verileri de hatırlatmakta fayda var:

  • Mağazalarının toplam alanı 80 bin metrekare.
  • 81 ilin 57'sinde 200'den fazla mağazası bulunuyor.
  • Mağazalarını dakikada ortalama 278 kişi ziyaret ediyor.
  • Saniyede üç ürün Teknosa mağazalarında yeni sahipleriyle buluşuyor.

2000 yılında Sabancı Grubu bünyesinde kurulan Teknosa'nın hemen akabinde gelen krizle birlikte mağaza sayısı bir anda aşağı doğru çekilmiş, grup tekno market pazarından çekilmeyi planlarken, yapılan yeni planların ardından yeniden büyüme vizyonu masaya yatırılmıştı.

Bunun ardından hızla önce 100 ardından 200 mağaza sayısını deviren Teknosa'nın, günün birinde BestBuy Türkiye'ye gelince ona satılması planı olduğu artık Sabancı grubu yetkililerince de açıkça dile getiriliyor. Bekleyip göreceğiz...