Zmanda, Windows için açık kaynak kodlu yedekleme ve kurtarma yazılımları geliştirmeye başladı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Açık kaynak kodlu yedekleme ve kurtarma yazılımı üreticisi Zmanda, Windows kullanıcıları için iki yeni ürün geliştirdiğini açıkladı.

Zmanda 3.0Zmanda, MySQL için çıkarılan Zmanda Recovery Manager Enterprise Version 3.0 ve Zmanda Internet Backup (ZIB) ürünlerini duyurdu.

ZRM 3.0, Zmanda'nın MySQL için çıkardığı kurtarma yazılımın ilk Windows versiyonu. Şirket, yazılımın Windows Volume Shadow Copy Service (VSS) kayıtlarını ve ZRM'nin ilişkilerin geçmiş durumunu kurtarma özelliği ile birlikte kullanarak Windows üzerinde çalışan MySQL veritabanlarının yedeğini almayı amaçladığını açıkladı.

ZRM 3.0, Windows XP, Windows 2003 ve Vista sunucularının yanı sıra Windows yedekleme sunucularındaki yerleşik sıkıştırma ve şifreleme özelliklerini de destekliyor. Bu arada, yazılımın üçüncü sürümü Debian Linux ve Ubuntu Linux desteği de barındırıyor.

Orta ölçekli müşteriler ve şirketlere yönelik olan kurtarma çözümleri, sunucuların karma platformlarda ya da yalnızca Windows platformlarında olmasına bağlı olarak sunucu başına yaklaşık 300 dolar olarak fiyatlandırıldı.

Açık kaynak kodlu program üreticisi ayrıca Windows sunucularını ve Microsoft SQL Sunucusu ve Exchange Sunucusu dosyaları gibi uygulamaları Amazon'un S3 olarak da bilinen Temel Depoloma Servisine yedekleyen Microsoft'un orta ölçekli kurumsal müşterileri için sınırlı kullanılabilirlik sağlayacağını duyurdu.

Zmanda, servisin, başlangıç olarak yalnızca belirli sayıda müşteri tarafından kullanılabileceğini ve korumaya alınan her Windows Sunucusu için bir kereye mahsus 50 dolarlık bir ücret alacağını ve Amazon S3'e gerçekleştirilen her veri aktarımı başına aylık GB başına 0.20 dolarlık esnek bir ücret talep edeceğini belirtti.