Intel'in Yeni İşletim Sistemi Meego



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
22.04.2010

Şirket yönetiminin açıklamasına göre, Intel kendi Linux tabanlı işletim sistemi Meego'yu geliştirerek dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarında kullanmayı hedefliyor.

Intel in Yeni İşletim Sistemi Meego

En büyük işlemci üreticilerinden Intel, Meego işletim sisteminin ilk versiyonunu geliştirmiş durumda. İlk versiyon Atom işlemci kullanan netbooklar ve Nokia N900'de kullanılmaya başlandı bile. Netbook ve akıllı telefonlardan sonra şirket Meego'nun geliştirilmesine ve seviyeyi yükselterek masaüstü bilgisayarda da kullanılmasına odaklandı.

Şirket masaüstü bilgisayarların yanı dizüstü bilgisayarlara ve hızlı işlemcilerine entegre edilmesi için çalışmalar yapıldıktan sonra belirli bir çıkış tarihi vermekten de kaçındılar.

Şimdilik sadece netbook, akıllı telefonlarda bulunan bu sistemler adeta TV kutusu gibi çalışıyor. Fakat yapılan açıklamaya göre ilerleyen zamanlarda içerisinde Asustek Computer ve Acer gibi firmalarında bulunduğu bir çok dizüstü üreticisi Meego ile satışa sunulacak.

Intel ayrıca tablet bilgisayarları da düşünerek işletim sistemlerini dokunmatik destekli bir hale getirecek. Bu şekilde piyasadaki tüm bilgisayarlar (tablet, netbook, dizüstü, masaüstü) Intel'in işletim sistemi Meego kullanabilecekler.

En son alınan bilgilere göre Meego'nun temel mimarisinin tam olarak geliştirildikten sonra, arayüz ve tüm donanımlara destek sağlanması halinde 2011'de piyasaya bende varım mesajı verebilir.