Beyinle oyun kontrolü sağlayan OCZ NIA'ya büyük ilgi



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Bu kontrol cihazı beyninizden yayılan sinyalleri algılıyor ve bu sinyalleri oyun eylemlerine dönüştürüyor. Sanal gerçekliğin kapımıza dayandığının işaretlerinden biri olan OCZ NIA için artık 64 bit Vista sürücü desteği de var. Hızlı bir şekilde popülerleşen cihazın çalışma sistemi ise hemen aşağıda...

Neural Impulse Actuator oyun kulaklığı, türünün ilk örneği olduğunu iddia eden oyun kulaklığı olan EPOC'a benzer bir şekilde çalışıyor.

OCZ'nin sürümü daha küçük, tüm bilgisayarları destekliyor ve klavyeniz ve farenizle birlikte çalışarak, birlikte geldiği özel yazılımla birlikte profil yaratmanıza olanak tanıyor.

OCZ NIA

Beyninizden yayılan biyolojik sinyalleri algılıyor ve bu sinyalleri oyun eylemlerine dönüştürüyor. Elektro miyogram, elektro-ensefalogram ve elektro okülogramı algılayabildiğinden, gözünüzün bir kez kırpılışıyla, gözbebeği-refleksiyle ve diğer yüz ifadeleriyle düşmanınızı vurabilirsiniz. Kulaklık ayarlanabilir ve USB ile çalışıyor. Bu kulaklığı çalıştırmak için Windows XP, Windows Vista 32-bit ya da Windows Vista 64-bitlik işletim sistemlerinin bilgisayarınızda kurulu olması, 1 GHz'lik işlemci hızı, 512 MB'lık sistem belleği ve boş bir USB 2.0 girişine sahip olmanız gerekiyor.

OCZ'nin Neural Impulse Actuator, ilk olarak 2007'de çıktı fakat kitlesel üretimine bu yıl başlandı. Üretici firma ayrıca, 64bit Windows Vista sürücülerinin resmi siteden indirilebileceğini açıkladı.

EPOC, piyasaya çıkan, ilk beyinle kontrol edilen kulaklık olmasına rağmen, NIA'nın pazarla tanıştırılan ilk kulaklık olduğu gözüküyor.

Bu iki model arasındaki fiyat farkı, neredeyse birbirinin iki katı. NIA'nın perakende satış fiyatı 159 dolar, EPOC'un fiyatı ise 299 dolar.

OCZ NIA

NIA tarafından oyun içinde kullanılan biyolojik sinyaller aslında, kulaklıkta bulunan 3 elektrot tarafından algılanan kas, sinir ve cilt aktiviteleri. Ayrıca NIA, kablolar için klips ara yüzüyle gümüş klorür sensorlarına kıyasla daha fazla hassaslık sağlamak için, yumuşak plastik maddenin içine enjekte edilmiş karbon fiberleri bir araya getiriyor.

"Vista 64 bit ortamına birleşik 2.0 yazılım sürümüyle geçiş yapmak için, insan-elektronik cihaz arayüzleri kitaplığının tamamıyla yeniden kodlanması gerekiyordu. Fakat cihazın daha fazla kabul görmesi için, bu çabanın zahmete değerdi." şeklinde yorum yapıyor, OCZ Technology'deki teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Dr.Michael Schuette ve devam ediyor: "Windows XP-32, Vista-32 ve Vista-64 sistemlerini kapsamak için, 64-bitlik yürütülebilirleri tek bir birleşik sunucu paketinde sunarak, OCZ'nin, en sadık müşteri tabanımız olan son teknoloji oyun toplumuna olan bağlılığını bir kez daha göstermiş olduk."