Dünya Bankası, Büyük Çapta Verinin Güvenliğinin Kırıldığı Yönündeki Raporu Yalanladı



Ekleyen
baktas
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Üst düzey kuruluşlardan olan Dünya Bankası Grubu, büyük çaptaki verilerinde güvenlik kırılmaları olduğuna dair çıkan haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Kısa bir süre önce ortaya çıkan "güvenlik kırılmaları" kelimelerinin telaffuz edilmesi, ekonomi ve finansal sektörle ilgili bir haftalık kötü haberler dizisine neden oldu. Yaşanan karmaşanın ve krizin teknoloji endüstrisine de zarar vermeye başladığı görülüyor.

Özel bir haber ajansı, Dünya Bankası'nın ana bilgisayarlarındaki verilerin güvenliklerinin 2007 yazından başlayarak sürekli olarak kırıldığının ve bunun en son geçtiğimiz ay gerçekleştiğini haber yaptı. Habere göre, bu kırılmalar ve sızmalar dâhilinde, Dünya Bankası'nın özel sektöre verilen kredi ağına tam erişilebiliyordu.

Haberde, bu izinsiz girişlerin, Dünya Bankası'nın Washington'daki hazine ağının iş istasyonlarına muhtemelen trojan bulaştırılarak yapıldığı iddia ediliyordu.

Fakat Dünya Bankası bu haberi yalanladı. Devamında Dünya Bankası'ndan şu açıklama yapıldı, "ortaya çıkan bu haber doğru bir haber değil ve yanlışlıklarla ve hatalarla dolu. Haber, yasal olmayan kaynaklardan ve sızdırılmış yanlış e-postalardan alıntı yapılmasından başka bir şey değil."