Apple'ın iPad'ine Alman Rakip WePad



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
14.04.2010

Bir Alman firması yeni tablet bilgisayar yaparak iPad'in karşısına çıkıyor. Daha büyük ekran, web kamerası ve USB portlarıyla çetin bir ceviz olduğunun sinyallerini veriyor.

Apple ın iPad ine Alman Rakip WePad

Bazı bloglar tarafından "iPad Katili" olarak adlandırılan WePad, Neofonie GmbH şirketinin ürettiği son derece güzel özelliklere sahip bir tablet bilgisayar. Hatta kesinlikle iPad'e kafa tutabilecek düzeyde.

Sistem hakkında şimdilik bilinen özelliklerden biri 2 adet USB portuna sahip olması. Bu şekilde bir çok cihaz bağlanabilecek. Özellikle klavye kullanmayı sevenler için gayet hoş bir yenilik.

Müzik dinlemek isteyenlerde düşünülmüş tabi ki. WePad'de müzik dinlemek için herhangi bir yazılım gerekmiyor. Bildiğiniz üzere iPad geleneksel durumu devam ettirerek iTunes'u zorunlu kılmıştı...

WePad karşımıza 2 ayrı versiyonlar çıkıyor. Birincisi 16GB veri depolayabileceğiniz Wi-Fi özelliğine sahip temel bir versiyon. Fiyatı ise 600$. Diğeri biraz daha gelişmiş bir versiyon. 32GB veri depolayabileceğiniz ve 3G desteği sunan bir cihaz. Bunun da fiyatı 750$.

Ayrıca WePad 11.6 inchlik ekranıyla da göz dolduruyor. Intel tarafından desteklenen ve işlemcilerinin bulunduğu WePad, Google'ın Android işletim sistemini kullanarak bütün Flash uygulamalarının çalışmasına imkan sağlıyor.

Tüm bu özellik ve fiyat karşılaştırılması yapıldığında iPad için çok daha iyi bir alternatif olduğu düşünülebilir.