Apple'ın yeni iOS 6 mobil işletim sisteminde neler var?



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
14.06.2012

Apple'ın iPhone, iPad cihazlarında bulunan mobil işletim sistemi iOS'un son sürümüne dair detaylar açıklandı.

Apple'ın iOS6 mobil işletim sistemi sonunda açıklandı. Sonbaharda çıkacak olan iOS Apple cihazları için pek çok yenilik getiriyor.

Passbook

Apple ın yeni iOS 6 mobil işletim sisteminde neler var?

Apple'ın bu yeni e-bilet uygulaması kullanıcıların spor karşılaşmalarından, seyahatlere kadar pek çok şey için elektronik bilet taşımalarına olanak sağlıyor. Biletler aktif olarak güncelleniyor. Örneğin uçağınızın çıkış kapısı açıklandığında veya değiştiğinde kullanıcıya bildirim gönderiliyor. Tabii uygulamanın kullanışlı olması için pek çok firmanın dahil olması gerekiyor.

iOS 6 ile Daha Akıllı Bir Telefon
iOS 6 kullanıcılara akıllı hatırlatmalar yapabiliyor. Örneğin bulunduğunuz mekandan çıkarken birini aramanız gereken kişi hatırlatılabiliyor. Ayrıca gelen aramaları istediğiniz bir mesajla reddediliyorsunuz. Yeni Do Not Disturb (Rahatsız Etme) modunda mesaj geldiğinde ses çıkmıyor ve ekran aydınlanmıyor. Ayrıca belli numaralardan gelen mesajların, aramaların otomatik olarak sessize alınmasını veya belli numaraların hiçbir zaman sessize alınmamasını ayarlayabileceksiniz.

Yepyeni bir Safari Uygulaması

Apple ın yeni iOS 6 mobil işletim sisteminde neler var?

Apple'ın internet tarayıcısı Safari'ye pek çok kullanışlı yenilik getirilmiş: Instapaper uygulamasında olduğu gibi İnternet sitelerinin içeriklerini çevrimdışı olarak okuma, Apple'ın online depolama hizmeti iCloud ile sekme senkronizasyonu ve fotoğraf paylaşım entegrasyonu. Smart App Banner özelliği de girdiğiniz sitelerin iOS uygulamalarının kullanıcıya bildirilmesini sağlıyor.

iOS 6 Mail

Apple ın yeni iOS 6 mobil işletim sisteminde neler var?

Pull to Refresh özelliği ile artık ekrana dokunup çekme hareketi yaparak mesaj kutusunu yenileyebileceksiniz. VIP listesi hazırlayıp belli kişilerin mesajlarının kilit ekranında görülebilmesini ve ayrı bir mesaj kutusunda tutulmasını sağlayabileceksiniz. Ayrıca sonunda gelen kutusu içinden resim ve video paylaşımı da yapılabilmesi sağlanmış.

Siri Ciddileşiyor

Apple ın yeni iOS 6 mobil işletim sisteminde neler var?

Apple'ın ses tanıma ve sesli komut uygulaması Siri artık daha çok şeyi anlayabilecek. Skor, istatistik, yer ayırtma ve gösterimdeki filmler gibi bilgilere dair soruları algılayıp kullanıcıya yardımcı olacak. Ayrıca iOS 6 ile Siri artık iPad tablet bilgisayarında da kullanılabilecek. Ancak Siri'nin her ülkede kullanıp kullanılamayacağı belli değil.

Facebook Entegrasyonu

Apple ın yeni iOS 6 mobil işletim sisteminde neler var?

Apple iOS 6 ile mobil cihazlar içinde en iyi Facebook entegrasyonunu sunacağını iddia ediyor. iOS 5'teki Twitter entegrasyonuna benzeyen özellikle Facebook'ta kolayca fotoğraf, konum ve bağlantı adresleri paylaşılabiliyor.

Yeni Harita Uygulaması

Apple ın yeni iOS 6 mobil işletim sisteminde neler var?

Bir süredir üzerine konuşulan iOS 6 Maps uygulaması nihayet gün yüzüne çıktı. iOS 6 Maps kullanıcılara trafik bilgisi, adım adım navigasyon imkanı sağlıyor ve Siri aracılığı ile kontrol edilebiliyor.

iOS 6'nın Desteklediği Cihazlar
iOS 6 3GS ve üzeri iPhone, 4. jenerasyon iPod Touch ve 3. jenerasyon iPad cihazlarını destekliyor.