Samsung'dan Apple iPad'e Rakip



Ekleyen
cetin
Güncelleme Zamanı
18.03.2010

Samsung, yeni Tablet'i ile Apple iPad'e rakip oluyor...

Koreli elektronik devi Samsung, 2010 yılının ikinci yarısında piyasaya sunmaya hazırlandığı bir ürün ile bu yıl Tablet bilgisayar pazarına girmeye hazırlanıyor. Samsung Avustralya'nın IT bölümünün direktörü Philip Newton'a göre Samsung'un geliştirdiği Tablet, Apple iPad'in büyük eksikliklerinin aksine bir PC'ye yakın performans sunacak.

Newton, istenilen pazar payının yakalanabilmesi için Apple iPad'den daha güçlü bir aygıtın üretilmiş gerektiğini düşünüyor. Samsung'un piyasaya sunmaya hazırlandığı Tablet'de Intel çipset kullanılacağı kesinleşmemiş olsa da Newton, Atom işlemcili bir aygıtın, iPad'e göre çok daha kullanışlı ve çok daha yüksel potansiyele sahip olacağını belirterek geliştirlmekte olunan aygıtın Intel tabanlı olabileceğinin sinyalini verdi.

Samsung  dan Apple iPad  e Rakip

Tablet bilgisayar pazarında en büyük dilimi Apple iPad ele geçirecek gibi görünüyor fakat multitasking (aynı anda birden çok işlem yapabilme), web kamerası, Flash desteği, USB portu, büyük depolama alanı, değiştirilebilir batarya, CD ve DVD desteği, RAM yükseltme ve birden çok işletim sistemi desteği gibi önemli özelliklerden yoksun olan iPad, profesyonel ve ileri seviye kullanıcıların hoşuna gitmeyecek cinsten.

Umarız ki HP ve Dell'den sonra Samsung'un da Tablet bilgisayar pazarında Apple'a rakip olması diğer elektronik üreticilerini harekete geçirir ve yakın vadede pek çok Tablet modelinden ihtiyaçlarımıza uygun olanını seçebilme şansımız olur.