Apple'ın yeni tanıttığı iPad taklit mi?



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
02.02.2010

Çinli üretici Shenzhen Great Loong Brother Industrial Co şirketi, Apple'ın kendilerinin 6 ay önce satışa sunmuş olduğu P88 adlı tablet PC'nin aynısını yaptığını belirtiyor.

Yoksa Apple ın yeni tanıttığı tablet Pc iPad taklit mi?

Apple'ın iPad adlı tablet bilgisayarını tanıtması son zamanların en önemli teknoloji gelişmelerinden biri oldu ama Çin'de benzer bir aygıt 6 aydır zaten satışta. Shanghaiist.com web sitesi duruma esprili bir yorum getiriyor: "Dokunmatik ekranlı iPad benzeri araç, Çin üreticileri için bir kilometre taşı oldu: Daha duyurusu bile yapılmamış bir aygıtı üretmeyi başardılar."

Aygıtı üreten Shenzhen Great Loong Brother Industrial Co. şirketi Apple'ın kendilerini kopyaladıklarını belirtiyor. "Neden bizim aygıtımızın tıpatıp aynısını yaptılar, anlayamadık." diyen şirketin üst düzey yöneticilerinden Huang Xiaofang, P88 adlı kendi aygıtlarının Ağustos ta çıktığını ve geçtiğimiz sene Berlin'deki Uluslararası Funkausstellung Tüketici Elektronikleri fuarında da tanıtıldığını yani kendilerinin daha önce çıkarttıklarını ekliyor.

iPad'den daha kalın ve daha ağır olmasına rağmen P88 daha büyük bir ekrana, daha hızlı bir işlemciye sahip ve iPad'in aksine aygıtta USB portları da bulunuyor. Ama iPad'in 10 saatlik pil ömrünün aksine P88'inki 1.5 saat. İlk İpad'ler 499 dolara tüm dünyada iki ay sonra satışa çıkacak ama beklemek istemeyenler Great Loong Brother'ın web sitesinde satışta olan P88'i deneyebilirler.


Yoksa Apple ın yeni tanıttığı tablet Pc iPad taklit mi?