Yakında interneti koklayıp tadına bakabileceğiz



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
18.12.2009

CD-I Associates adlı firma internette gördüğümüz nesneleri koklanabilir,tadılabilir ve dokunulabilir yaparak web dünyasını Matrix'e bir adım daha yaklaştırıyor.

Yakında interneti koklayıp tadınabakabileceğizHiç internette sörf yaparken, ekranda gördüğünüz bir şeyi tatmak ya da koklamak istediniz mi? Henüz geliştirme aşamasındaki bu yeni teknoloji sayesinde artık ekranda gördükleriniz iki boyutlu birer resim olmaktan çıkıyor.

Resimlerde de gördüğünüz alet ekranda gördüğünüz nesnenin tadına ve kokusuna sahip, dilinizde eriyecek bir şerit çıkartıyor. Bu arada aletin içine elinizi soktuğunuzda da cismin dokusunu hissediyorsunuz. İnternetten yemek sipariş ederken faydalı olabilir ama eminiz herkesin aklına internette sıkça karşılaşılan "başka şeylerde" de kullanılıp kullanılamayacağı sorusu geliyordur.
Temel olarak cihaz dokunma hissini sıcaklık,sertlik,doku yapısı, yoğunluk ve basınç kriterlerini yeniden yaratarak sağlıyor. Şeritler de özel olarak tasarlanmış "koku ve tat micro yazıcısı ile oluşturuluyor.

Eğer bu cihaz tam olarak hayata geçer ve yaygınlaşırsa internette gezmek tümüyle farklı bir deneyim hâline gelecek.


Yakında interneti koklayıp tadınabakabileceğiz

Yakında interneti koklayıp tadınabakabileceğiz

Yakında interneti koklayıp tadınabakabileceğiz

Yakında interneti koklayıp tadınabakabileceğiz