Uçakta kablosuz internet yakında!



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Uçus sırasında kablosuz internet bağlantı kullanımı bazı Amerikan havayolu şirketleri tarafından test edilmeye başlandı.

Uçakta kablosuz internet yakında!Uçus sırasında kablosuz internet bağlantı kullanımı bazı Amerikan havayolu şirketleri tarafından test edilmeye başlandı.

Bu konuda en büyük yatırımlardan birini yapan American Airlines; gelecek haftalarda sıradan bir testin gerçekleştirileceğini bildirdi. Test 6 ay boyunca 15 jet üzerinde uygulanacak. Southwest Airlines, Alaska Airlines, Virgin America ve Jet Blue gibi havayolu şirketleri de limitli testler veya projeler üzerinde çalışıyorlar.

Bazı havayolları ise şimdiden uçakta kablosuz ağa bağlanma ücretlerini açıkladılar. Kablosuz bağlantı yatırımcılarının başında gelen American Airlines; üç saat ve üzerinde uçuşlar için kablosuz ağ ücretlendirmesinin 12.95 dolar olduğunu duyurdu.

Kablosuz bağlantıya yatırım yapan şirketlerden hiçbiri sesli hizmet önermeyi uçakta internet kıyaktırdüşünmüyor ve buna bahane olarak da uçuşlar sırasında telefonla aramaları yasaklayan federal kanunları öne sürüyorlar. Tabi bir de diğer yolcuların uçakta yol boyunca cep telefonu ile konuşan yolcular hakkındaki düşüncelerini de es geçmemek gerek. Buna rağmen bazı araştırmacılar; e-posta, anında mesajlaşma ve Web üzerinde gezinmenin bile çok büyük ilgi çekeceğini ve şirketlerin daha sonra sesli hizmetlere de geçebileceğini söylüyorlar.

Kullanıcıların kablosuz bağlantı destekli dizüstü bilgisayar ve taşınabilir cihazlar ile ne kadar kaliteli bağlantı hızlarına ulaşabileceği ise hala merak konusu. İlk yapılan testler hala halka duyurulmadı ama havayolları yetkilileri bağlantı kalitesinin kafelerde olduğu kadar kaliteli olacağını söylüyor.